BET
18507.05
-0.03%
BET-TR
40438.01
-0.04%
BET-FI
59755.17
0.41%
BETPlus
2737.17
-0.06%
BET-NG
1322.39
0.08%
BET-XT
1578.89
0.01%
BET-XT-TR
3397.4
0.01%
BET-BK
3448.87
0.08%
ROTX
40695.58
-0.03%

Samsung și Ascendia anunță un parteneriat strategic pentru digitalizarea instituțiilor educaționale din România. Editorul LIVRESQ va fi integrat în tablele interactive Samsung Flip

Autor: Financial Market
3 min

Ascendia, lider al solutiilor educationale digitale din Romania, si Samsung, lider global in domeniul tehnologiei, anunta incheierea unui parteneriat strategic, cu scopul de a contribui la modernizarea si digitalizarea scolilor din Romania.

Parteneriatul vizeaza aducerea functionalitatilor avansate de creare de continut educational din LIVRESQ direct pe tablele interactive Samsung Flip.

Aceste unelte vor permite profesorilor sa adapteze continutul in functie de nevoile specifice ale elevilor, sa creeze lectii interdisciplinare, sa integreze diferite resurse multimedia si sa interactioneze cu elevii si studentii intr-un mod mai dinamic si eficient.

Misiunea noastra la Ascendia a fost intotdeauna de a oferi acces la o educatie de inalta calitate pentru cat mai multi elevi, studenti si profesori din Romania.

Intelegem ca in era digitala in care traim, accesul la tehnologie si resurse educationale digitale poate face diferenta in ceea ce priveste succesul academic al unui student sau eficienta unui profesor. Prin integrarea LIVRESQ, editorul nostru digital interactiv, in tablele interactive Samsung Flip, facem un pas semnificativ spre atingerea acestui obiectiv.

Aceasta integrare nu este doar despre furnizarea de tehnologie – este despre crearea unui mediu de invatamant modern, flexibil si antrenant, care incurajeaza explorarea si dezvoltarea continua. Este despre oferirea unei platforme pe care profesorii o pot folosi pentru a crea si distribui continut educational interactiv, continut care poate fi personalizat pentru a se potrivi nevoilor specifice ale fiecarui elev si student.

Vedem acest parteneriat ca pe o oportunitate extraordinara de a genera un impact pozitiv asupra educatiei din Romania si suntem nerabdatori sa vedem cum va ajuta la modelarea viitorului invatamantului in tara noastra.„, a declarat Cosmin Malureanu, CEO, Ascendia.

Aceasta initiativa va face ca tehnologia educationala de ultima ora sa fie mai accesibila pentru institutiile educationale din Romania.

Licentele LIVRESQ vor fi puse la dispozitie pentru toate tablele interactive Samsung Flip utilizate in institutii de invatamant variate: de la gradinite, scoli si licee, la universitati si biblioteci.

Acest lucru se va traduce printr-un acces sporit la resurse educationale digitale de inalta calitate pentru elevi, studenti, profesori si cercetatori din Romania.

CITESTE SI:  Cum poate România să urce din coada clasamentului digitalizării în UE

Colaborarea cu Ascendia completeaza seria de parteneriate strategice pe care le vizam in cadrul programului SEED, un program menit sa sustina mediul educational din Romania.

Prin acest program, ne propunem sa asiguram in scoli tehnologia de ultima ora necesara pentru dezvoltarea abilitatilor digitale in randul elevilor si profesorilor.

In prezent, exista aproximativ 7.000 de table interactive Samsung in ecosistemul de clase inteligente conectate, in cadrul carora comunitatile pot beneficia de resurse educationale partajate, fie ca vorbim de un profesor din Alba care sustine o lectie interactiva in 3 judete, sau de o librarie digitala accesibila tuturor.

Aceasta nu este doar o statistica impresionanta, ci si o ilustrare a angajamentului nostru de a pune tehnologia la dispozitia educatiei. Cu fiecare tabla interactiva care ajunge in sala de clasa, deschidem noi posibilitati de invatare si predare.

Astfel, nu numai ca simplificam accesul la resurse educationale digitale de inalta calitate, dar oferim si infrastructura de service si asistenta la nivel national, inclusiv un call center dedicat.

Integrarea editorului educational LIVRESQ pe aceste table nu face decat sa amplifice acest potential, imbunatatind experienta educationala pentru un numar semnificativ de institutii scolare.

Misiunea noastra este sa construim un viitor mai luminos prin educatie si inovatie tehnologica, iar acest parteneriat cu Ascendia este un pas major in aceasta directie„, a adaugat Cristian Constantin, Head of Division Enterprise Business Team & Education Strategy Director-Central Eastern European Display Organisation, Samsung.

Romania ocupa ultimul loc din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene la nivel de competente digitale, conform Indicelui economiei si societatii digitale (Digital Economy and Society Index – DESI). Alfabetizarea digitala, insa, este esentiala pentru generatiile viitoare.

Dupa Gen Z, nativii digitali, sunt Gen Alpha, o generatie care cere redefinierea metodelor educationale traditionale si trecerea catre invatarea activa si interactiva.