There was an error retrieving data. Please try again later.

FINE: Noul proiect EU Horizon care conectează investitorii de fintech din Europa

Autor: Financial Market
< 1 min

Fintech Investor Network and Ecosystem este un proiect nou finanțat de Consiliul European pentru Inovare și Agenția Executivă pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii a Comisiei Europene.

Proiectul a avut loc în Paris (Franța) la sediul coordonatorului proiectului, Finance Innovation, în perioada 20 și 21 septembrie, unde partenerii consorțiului au stabilit planul de acțiune pe doi ani.

Scopul proiectului este să dezvolte conexiuni mai puternice în industria fintech, atât la nivel local, cât și internațional. Acest lucru va fi realizat prin încurajarea investitorilor să colaboreze și să investească împreună în start-up-urile fintech.

Această abordare creează un mediu de investiții mai dinamic, stimulează inovația și ajută companiile să crească internațional.

FINE va cartografia actorii importanți ai ecosistemului din țările selectate, acoperind ecosistemele fintech atât avansate, cât și emergente.

Acest efort urmărește construirea unei Baze de Cunoștințe care să conțină date relevante pentru investitori, cum ar fi părțile interesate cheie, structurile de reglementare și articolele de știri actuale care evidențiază tendințele și oportunitățile de investiții locale.

CITESTE SI:  500+ delegates from over 40 countries gathered at the 3rd edition of UNCHAIN Fintech Festival

Pe parcursul proiectului, va fi creată Academia Investitorilor pentru a furniza resurse educaționale online pentru a împuternici toate tipurile de investitori, inclusiv cei noi, tinerii investitori, femeile și minoritățile, să învețe despre investițiile fintech.

În plus, va fi înființată Rețeaua Ambasadorilor Fintech cu experți care susțin investițiile internaționale și oferă perspective atât investitorilor locali, cât și celor străini. Prin Construirea Comunității, FINE va conecta activ investitorii și rețelele locale prin matchmaking, evenimente, ateliere, webinarii și altele.

Consorțiul proiectului este format din opt parteneri cu experiență extinsă în peisajele emergente pentru fintech-uri și start-up-uri din șase țări europene: Paris Europlace-Finance Innovation (FR), F6S Network (IE), CrowdfundingHub (NL), AcrossLimits (MT), Impulse4Women (ES), The Fintech Corridor Company (IE), Asociatia Romana de Fintech (RO) și Truffle Capital (FR).