BET
18621.52
0.24%
BET-TR
40689.39
0.24%
BET-FI
61117.95
1.36%
BETPlus
2752.07
0.18%
BET-NG
1330.25
0.04%
BET-XT
1589.85
0.32%
BET-XT-TR
3421.01
0.33%
BET-BK
3471.55
0.36%
ROTX
40949.88
0.21%

Mai multe companii din sectorul IT investigate de Consiliul Concurenței. Printre ele și două companii listate la BVB

Autor: Financial Market
2 min

Consiliul Concurenței a demarat o investigatie asupra câtorva companii care activează pe piața de IT din România, in special pe piata comercializării de echipamente de tehnologia informatiei si comunicații.

Printre aceastea sunt două companii listate la Bursa de Valori Bucuresti, mai exact Grupul Bittnet si integratorul Arctic Stream.

Investigatia priveste diferite proceduri din perioada 2019-2024 aferente unor proiecte de infrastructuri IT&C si acopera mai multe societati active in domeniul IT din Romania printre care si 2 companii care fac parte din pilonul de Infrastructura Digitala al grupului Bittnet: Dendrio Solutions SRL si Dataware Consulting SRL.

Investigatia declansata de Consiliul Concurentei se desfasoara cu respectarea procedurii specifice conferite de lege. In cadrul unor astfel de demersuri, autoritatea de concurenta urmareste colectarea de date si informatii in scopul efectuarii tuturor analizelor pe pietele vizate si verificarii comportamentelor societatilor active pe aceste segmente de piata.

Pana la finalizarea demersurilor si constatarea unor incalcari de concurenta printr-o decizie motivata, societatile investigate nu sunt considerate a fi intr-o situatie de neindeplinire a obligatiilor legale.

CITESTE SI:  Indicii americani reiau tranzacționarea după Ziua Independenței cu noi maxime record

Grupul Bittnet nu are cunostință ca vreuna dintre societatile parte din grupul sau sa fie implicate in vreun fel in practici anticoncurentiale in cadrul procedurilor unde a ofertat in spatiul public sau privat, grupul fiind implicat activ in implementarea unor proiecte si proceduri de conformare cu regulile de concurenta, se precizează in comunicatul de pe BVB.

La rândul sau, Arctic Stream a raportat o vizită efectuata de catre Consiliul Concurentei, la sediul companiei din Bucuresti, care se desfasoara in perioada 04 – 07 Iunie 2024 cu scopul verificarii activitatii Arctic Stream, alaturi de mai multe companii din industrie, pe piata comercializarii echipamentelor si tehnologia informatiei si comunicatii din Romania.

Reprezentantii Arctic Stream coopereaza pe deplin cu autoritatea de concurenta pe parcursul inspectiei, punand la dispozitie toate documentele si informatiile solicitate. Societatea a respectat si va continua sa respecte toate reglementarile legale ce ii sunt aplicabile, inclusiv in domeniul concurentei.