BET
18507.05
-0.03%
BET-TR
40438.01
-0.04%
BET-FI
59755.17
0.41%
BETPlus
2737.17
-0.06%
BET-NG
1322.39
0.08%
BET-XT
1578.89
0.01%
BET-XT-TR
3397.4
0.01%
BET-BK
3448.87
0.08%
ROTX
40695.58
-0.03%

AGISTA a finalizat achiziția a peste 30% din acțiunile rețelei de clinici medicale Centrokinetic

Autor: Financial Market
3 min

Fondul de investitii de growth equity AGISTA, parte din Grupul Impetum, a finalizat achizitia unui procent minoritar de peste 30% din actiunile retelei de clinici medicale Centrokinetic. Tranzactia a fost aprobata recent de Consiliul Concurentei.

Finalizarea tranzactiei este un prim pas in ceea ce deja se contureaza a fi un parteneriat de succes in industria medicala. Centrokinetic este compania potrivita pentru noi, AGISTA, industria este una specifica si cu un potential de crestere foarte mare, iar fondatorul, Dr. Bogdan Andrei, are o viziune similara cu a noastra si – mai ales – doreste sa isi duca business-ul la urmatorul nivel.

Echipa AGISTA a demonstrat prin parcurgerea cu brio a acestei etape ca e pregatita pentru a identifica cele mai potrivite oportunitati in piata, in eforturile sale de a construi un portofoliu solid”, a declarat Nick Kovacs, CEO AGISTA.

Reteaua de clinici medicale Centrokinetic este specializata in ortopedie, neurologie si recuperare medicala si opereaza, in acest moment, 3 clinici, toate in Bucuresti. Echipa Centrokinetic mai are, insa, in pregatire, alte doua clinici, ce vor fi lansate pana la finalul anului, marcand extinderea retelei Centrokinetic in afara capitalei.

Investitia in Centrokinetic indeplineste criteriile pe care un fond de growth ca AGISTA le cauta, si anume este o companie lider intr-o piata fragmentata, care ofera servicii de cea mai inalta calitate, cu rezultate financiare sanatoase si cu o echipa de management dornica sa creasca.

Printre obiectivele asumate de AGISTA ca parte a acestei tranzactii se numara consolidarea retelei de clinici la nivel national, urmarind extinderea pana la peste 10 locatii in toata tara in urmatorii 4 ani, precum si identificarea solutiilor personalizate de dezvoltare a retelei de clinici, networking de business si sinergii de grup”, spune Dragos Darabut, Senior Investment Manager AGISTA, specializat pe investitiile in zona medicala.

Am facut acest pas cu mult entuziasm si cu mari sperante, pentru ca am vazut in AGISTA multa determinare, mult know-how si oportunitati foarte mari de dezvoltare pentru noi.

La baza, suntem medici – si ne place sa ajutam un numar cat mai mare de oameni sa primeasca tratamentele potrivite pentru afectiunile lor. Pe de o parte, parteneriatul cu AGISTA ne ajuta sa ne focusam mai departe pe ceea ce stim sa facem cel mai bine – sa ajutam pacientii care au nevoie de recuperare medicala de specialitate.

Insa, pe de alta parte, vom face de acum acest lucru cu convingerea ca avem in spate o echipa puternica care ne ajuta sa ne dezvoltam ca business, ne ajuta sa profitam de oportunitatile de crestere, in momentul in care ele apar pe piata – si sa luam cele mai bune decizii pentru viitorul Centrokinetic”, a declarat Bogdan Andrei, Director Medical si fondator Centrokinetic.

CITESTE SI:  Sphera Franchise Group adaugă Sinaia pe lista orașelor în care este prezent brandul KFC

Fondata in 2016 de doctorul ortoped Andrei Bogdan, reteaua de clinici medicale Centrokinetic a depasit anul trecut o cifra de afaceri de 4,5 milioane euro, cu o EBITDA de 600.000 euro.

Investitia AGISTA in Centrokinetic vine intr-un moment cheie in dezvoltarea retelei, care ofera o gama larga de servicii de recuperare medicala pentru adulti si copii, cu o echipa de peste 110 medici si terapeuti specializati in afectiuni ortopedice si neurologice.

AGISTA se alatura Centrokinetic in calitate de partener strategic de dezvoltare cu expertiza consistenta in zona de scalare a business-urilor, care poate oferi solutii concrete de eficientizare a proceselor interne de business si oportunitati de crestere, prin accesarea resurselor proprii.

Tranzactia AGISTA – Centrokinetic nu ar fi putut avea loc fara sprijinul partenerilor AGISTA – echipa de M&A a casei de avocatura Filip & Company, condusa de Alexandru Birsan si firma de consultanta pe probleme de audit, contabilitate si impozitare si consultanta in afaceri Mazars, condusa de catre Adrian Mihalcea – si ai Centrokinetic – firma romaneasca de avocatura RTPR, condusa de Alina Stavaru si compania de advisory Clairfield International, condusa de Florin Bolchis, managing partner pentru biroul din Romania.

Fondul de investitii de growth AGISTA, in curs de autorizare la Autoritatea de Supraveghere Financiara, un brand lansat de Impetum Group, sustine prin capital si know-how acele IMM-uri romanesti ale caror produse si servicii sunt sau devin esentiale pentru societate.

Cu specific de actionar minoritar, AGISTA investeste tichete intre 2-5 milioane euro si actioneaza ca un investitor ancora, cu rol strategic, avand reprezentant in board-ul companilor din portofoliu si contribuind la dezvoltarea rapida si sanatoasa a acestora. Prin parteneriatul cu AGISTA, companiile beneficiaza de solutii personalizate, ghidaj si networking, avand alaturi un partener de crestere in perspectiva transformarii in campion regional.