There was an error retrieving data. Please try again later.

Agista intră într-o nouă etapă de dezvoltare și anunță extinderea responsabilităților echipei de Board

Autor: Financial Market
3 min

Fondul de investitii de growth equity Agista intra intr-o noua etapa de dezvoltare si anunta extinderea responsabilitatilor Consiliului de Administratie. Consiliul va avea rol executiv cu focus pe performanta operationala si diversificarea portofoliului.

Dupa lansarea cu succes si formarea unei echipe performate de investment, Agista trece de la o etapa in care focusul echipei a fost acela de a plasa capitalul, la o etapa hibrida, in care managementul companiilor din portofoliu necesita o atentie sporita.

In aceasta faza de dezvoltare va continua activitatea de investment, creand premise excelente pentru ca Agista sa poata genera valoare considerabila pentru actionarii sai.

Aceasta decizie strategica urmareste crearea unui cadru managerial menit sa maximizeze oportunitatile de dezvoltare ale companiei si sa conduca la nivelul urmator strategia de crestere a acesteia.

Aceasta miscare strategica are la baza credinta ca, pentru a atinge potentialul maxim, companiile au nevoie de management cu competente cat mai diverse.

Agista a avut o traiectorie ascendenta, reusind in timp record sa se impuna pe piata de PE locala ca fiind unul dintre cele mai agile fonduri de growth equity.

Si, tocmai pentru a facilita tranzitia catre o noua etapa de crestere, diversificare si consolidare a companiei, am adoptat aceasta solutie de management, care serveste misiunii Agista nu doar prin mixul de competente manageriale si know-how, ci si prin accesul rapid la resursele si sinergiile din cadrul grupului”, a declarat Andrei Cionca, membru Consiliului de Administratie Agista.

Am luat aceasta decizie impreuna cu echipa cu credinta ca, la doi ani de la lansare, Agista e pregatita pentru o noua etapa de dezvoltare accelerata.

Alaturi de echipa de investment, din rolul de CEO, am reusit sa punem Agista pe o traiectorie ascendenta. Am setat sistemele potrivite, am pivotat ca model de business pentru a ne adapta pietei, avem o echipa robusta de investment si un pipeline strategic semnificativ care va genera continuitate si valoare pentru actionarii nostri.

Toate acestea au oferit un momentum de crestere pentru Agista. Mai departe, pentru a atinge potentialul maxim intr-un timp cat mai scurt, e momentul oportun ca boardul Agista sa isi amplifice implicarea si sa ofere suport sporit echipei de investment.

Ma bucur sa fiu parte din acest nou capitol al Agista din rolul de membru al boardului,” a declarat Nick Kovacs, membru al Consiliului de Administratie Agista.

Din Consiliul de Administratie al Agista fac parte inca de la infiintare Andrei Cionca – cofondator, Nick Kovacs – actionar fond (care a indeplinit functia de CEO al companiei de la infiintarea acesteia) – si Anca Manitiu, toti trei cu o vasta experienta in domeniul investitiilor si al managementului afacerilor si restructurarii.

CITESTE SI:  Cererea globală de aur în primul trimestru din 2024 a fost de 1.238 de tone

Prin diversitatea competentelor, echipa executiva va conferi Agista un avantaj competitiv major, contribuind la consolidarea si extinderea rapida a pozitiei fondului de growth pe o piata in continua evolutie.

Andrei Cionca, unul dintre cei mai apreciati antreprenori vizionari ai generatiei sale, a anticipat nevoile mediului de afaceri romanesc si a setat noi standarde ale succesului in business ca fondator al companiilor CITR, ROCA, ROCA X si AGISTA.

Experienta de peste 20 de ani in business si aportul substantial la dezvoltarea ecosistemului antreprenorial romanesc i-au adus recunoasterea comunitatii, fiind unul dintre cei mai admirati CEOs si formatori de opinie ai generatiei sale.

Anca Manitiu este expert in gestiune financiara si de risc, cu peste 25 ani de experienta in domeniul financiar si bancar. Experienta sa bancara este deopotriva consolidata de cei peste 10 ani de experienta in piata de capital si private equity, ceea ce ii ofera Ancai perspectiva de ansamblu necesara pentru a anticipa impactul fiecarei decizii in orice punct din lantul investitional.

Nick Kovacs este un investitor si antreprenor cu o vasta experienta in private equity, M&A si real estate cu peste 15 ani de experienta in investment, incheierea de tranzactii, banci si imobiliare, inclusiv 9 ani de activitate in managementul fondurilor de investitii.

Nick investeste activ pe piata de capital locala si in fonduri de private equity precum ROCA Investments, ROCA X si Agista cu focusuri diferite.

Viziunea acestuia despre private equity este ca aceasta industrie reprezinta cu adevarat cheia pentru dezvoltarea economiei romanesti. Mizeaza pe corelatia directa dintre gradul de prezenta a fondurilor de investitii intr-o economie si gradul ei de dezvoltare si isi propune sa contribuie sustinut la dezvoltarea acestei industrii.

Fondul de investitii de growth Agista, in curs de autorizare la Autoritatea de Supraveghere Financiara, sustine prin capital si know-how acele IMM-uri romanesti ale caror produse si servicii sunt sau devin esentiale pentru societate.

Cu specific de actionar minoritar, Agista investeste tichete intre 2-5 milioane euro si actioneaza ca un investitor ancora, cu rol strategic, contribuind la dezvoltarea rapida si sanatoasa a companiilor in care investeste.

Prin parteneriatul cu Agista, companiile beneficiaza de solutii personalizate, ghidaj si networking, avand alaturi un partener de crestere in perspectiva transformarii in campion regional.

Agista investeste in toate domeniile de activitate, dar urmareste preponderent industriile: IT&C, healthcare, reciclare si agritech. De la lansare si pana in prezent, Agista a investit in Eplus Smart Energy, Dendrio Solutions, GRX – de curand FORT, Top Tech, Bittnet Group si Centrokinetic.