BET
18507.05
-0.03%
BET-TR
40438.01
-0.04%
BET-FI
59755.17
0.41%
BETPlus
2737.17
-0.06%
BET-NG
1322.39
0.08%
BET-XT
1578.89
0.01%
BET-XT-TR
3397.4
0.01%
BET-BK
3448.87
0.08%
ROTX
40695.58
-0.03%

MedLife achiziționează al treilea robot da Vinci în cadrul Spitalului Polisano din Sibiu

Autor: Tiberiu Porojan
2 min

MedLife, cea mai mare retea de servicii medicale private din Romania, continua sa isi consolideze expertiza in domeniul chirurgiei robotice, odata cu achizitionarea robotului da Vinci X, in cadrul Spitalului MedLife Polisano din Sibiu, al treilea robot da Vinci din cadrul grupului.

Investitia de peste 2 milioane de euro in noul echipament reprezinta inca un demers prin care operatorul vine in intampinarea nevoilor pacientilor cu solutii inovatoare ce conduc la cresterea calitatii tratamentelor oferite.

Primele interventii asistate robotic in cadrul spitalului MedLife Polisano au avut deja loc pe data de 5 ianuarie.

Potrivit specialistilor, sistemul robotic da Vinci X este o imbinare intre tehnica laparoscopica conventionala si tehnologia robotica de inalta precizie.

Acest sistem complex este o extensie a chirurgului, care, datorita celor patru brate multiarticulate si a unei tehnologii speciale, permite transpunerea, in timp real, a indicatiilor medicului in miscari de mare finete si precizie, mult superioare fata de miscarile umane.

Dincolo de oportunitatile din perspectiva medicilor, chirurgia robotica ofera mult mai multe avantaje pacientilor, mai ales comparativ cu abordurile chirurgicale conventionale.

Interventiile efectuate cu robotul da Vinci X presupun realizarea unor incizii foarte mici, cu efecte estetice minime, dar si cu reducerea riscului de complicatii intraoperatorii, a sangerarilor sau a infectiilor.

CITESTE SI:  OMV Petrom și-a asigurat materia primă pentru producția de combustibil biodiesel în rafinaria Petrobrazi începând cu 2028

Cea mai buna ingrijire pe care o putem oferi pacientilor nostri in prezent este asigurata de experienta medicilor buni, impreuna cu tehnologia de ultima generatie.

In calitate de lider al pietei medicale private din Romania investim constant in inovatie, pentru a asigura pacientilor nostri servicii medicale la aceleasi standarde ca in tarile vest-europene.

Odata cu achizitionarea celui de al treilea robot da Vinci, continuam sa aducem avantajele chirurgiei robotice mai aproape de pacientii nostri si in zona centrala a tarii.

De altfel, acesta este inca un demers pe care l-am realizat cu scopul cosolidarii unui hub medical performant in aceasta regiune, dupa ce la finalul anului trecut am marcat deschiderea primului centru privat din Transilvania cu servicii ambulatorii si spitalicesti permanente disponibile 24/7”, a declarat Dr. Nicolae Marcu, Director de Sanatate si Operatiuni MedLife Group.

Echipa Spitalului MedLife Polisano care va utiliza noul sistem da Vinci X este formata din 11 medici, care vor putea efectua interventii complexe, acoperind mai multe specialitati: chirurgie generala, chirurgie oncologica, chirurgie ginecologica si chirurgie urologica.