BET
18507.05
-0.03%
BET-TR
40438.01
-0.04%
BET-FI
59755.17
0.41%
BETPlus
2737.17
-0.06%
BET-NG
1322.39
0.08%
BET-XT
1578.89
0.01%
BET-XT-TR
3397.4
0.01%
BET-BK
3448.87
0.08%
ROTX
40695.58
-0.03%

Meta Estate Trust dezvoltă linia de business cu venituri recurente printr-o investiție în industria ospitalieră în Poiana Brașov

Autor: Financial Market
2 min

Meta Estate Trust S.A., companie de tip holding care activează în sectorul imobiliar listață la BVB sub simbolul MET, a anunțat că investiția in proiectul Neagoe Basarab din Poiana Brasov in valoare 1.595.095 de euro va face parte din grupul Accor, unul dintre cele mai mari grupuri hoteliere din lume, pentru deschiderea hotelului Swissotel, incepand cu anul 2024.

Hotelul va avea 114 camere si apartamente, un centru spa, o sala de fitness, cat si un restaurant gourmet. Dezvoltarea hotelului este structurata in doua faze, prima fiin programată a fi inaugurată la sfarsitul lunii martie 2024.

Investitia are un yield estimat de 10% si face parte din linia de afaceri Income recurring care presupune achizitia de locuinte pentru a genera venituri din chirii.

Alexandru Bonea, Director General Meta Estate Trust:

Impreuna cu investitia din Rock Mountain, investitia in proiectul Neagoe Basarab, care va fi operat in regim hotelir de Accor, reprezinta increderea noastra in dezvoltarea accelerata si profesionista a zonei Poiana Brasov, considerata cea mai renumita statiune pentru sporturile de iarna din Romania si un important centru turistic international.

Vedem o mare oportunitate de diversificare a portofoliul nostru investitional in industria ospitaliera. Rulajul investitiilor realizat in primele 3 trimestre ale anului a permis o rebalansare a portofoliului existent de investitii prin reducerea pozitiei majoritare a liniei de afaceri Early stage, dezvoltarea liniei de afaceri Parteneriate cu dezvoltatorii si lansarea primelor proiecte asociate liniei de afaceri Income recurring.

CITESTE SI:  Analiză EY: 67% dintre investitori anticipează o ascensiune a atractivității României ca destinație de investiții în următorii trei ani

In data de 21 septembrie a.c. conducerea Meta Estate Trust S.A. a informat piata despre acordarea unui imprumut in valoare de 1 milion de euro pentru dezvoltarea unui proiect de hotel si apartamente turistice de lux amplasat in zona centrala a statiunii Poiana Brasov, proiect dezvoltat de Rock Mountain S.A.

Proiectul include toate facilitatile specifice unui complex turistic de cinci stele, inclusiv mai multe restaurante si un centru SPA la standarde internationale.

Intregul complex turistic va fi administrat de un operator hotelier de top la nivel mondial si va include un proiect amplu, cu aproape 200 de unitati la standarde internationale.

Categoria investitionala Income recurring sau Income producing assets conturata in cursul anului 2023 isi propune sa exploateze unitatile imobiliare cu scopul de a genera venituri recurente din chirii.

De asemenea aceasta linie de afaceri permite Societatii sa se adapteze la ciclurile de piata si sa mute activele din categoria Early stage care nu sunt vandute in timp util in categoria Income producing assets.

La 30 septembrie 2023 in aceasta categorie erau integrate proprietatile imobiliare din proiectele The Level, Avrig si Neagoe Basarab.