BET
18621.52
0.24%
BET-TR
40689.39
0.24%
BET-FI
61117.95
1.36%
BETPlus
2752.07
0.18%
BET-NG
1330.25
0.04%
BET-XT
1589.85
0.32%
BET-XT-TR
3421.01
0.33%
BET-BK
3471.55
0.36%
ROTX
40949.88
0.21%

Norofert încheie un acord de distribuție a produselor sale pe piața din Statele Unite

Autor: Financial Market
2 min

Norofert, liderul cercetării pentru agricultura regenerativă și unul dintre cei mai mari producători de inputuri din România, listat la Bursa de Valori București pe piața AeRO (simbol BVB: NRF), anunță încheierea contractului de distribuție a produselor cu unul dintre cei mai importanți distribuitori din Watertown, Dakota de Sud, SUA.

Acordul de distribuție acoperă regiunile Dakota de Sud, Dakota de Nord și Minessotta.

Vlad Popescu, Președintele Consiliului de Administrație, Norofert:
Ne-am angajat să continuăm consolidarea prezenței noastre în piața din SUA și am semnat un prim contract cu un distribuitor local important. Pentru a ne concentra resursele și eforturile în mod eficient, am decis să ne axăm pe colaborarea cu un distribuitor specializat în aria noastră de produse, din regiunea Midwest.

În cadrul acestui contract vom acoperi trei state importante din punct de vedere agricol, angajându-ne să asigurăm loturi demonstrative pentru promovarea produselor noastre precum și expertiza tehnică.

Prin oferirea de mostre și demonstrații practice, vom evidenția beneficiile și calitatea produselor noastre, construind parteneriate pe termen lung cu clienții.

CITESTE SI:  Ce oportunități de investiții ar putea apărea în a doua jumătate a anului pe piețele financiare

Proiectul de accesare de către Norofert a pieței din SUA a început în anul 2020, perioadă în care compania a făcut pași importanți, precum omologarea unei game de produse, testări în câmp certificate, crearea unui portofoliu de produse cu potențial de creștere în piața americană.

Recent, Norofert a anunțat demararea unei linii de producție de inputuri și o investiție de 250 mii de euro în una dintre cele mai importante zone agricole din SUA.

Producția se va concentra pe gama de sănătate a solului și nutriție foliară, similară cu cea din România, urmând a se utiliza bacterii produse în laboratorul din Filipeștii de Pădure.

Investiția se va derula prin intermediul companiei Norofert AG, cu sediul în Watertown, Dakota de Sud, în parteneriat cu Gary Lamb, antreprenor cu o experiență de peste 30 de ani în agribusiness-ul din Midwest, cu o vastă cunoaștere a pieței și a fermierilor din zonă.

Demararea construcției liniei de producție este programată pentru luna aprilie.