BET
18621.52
0.24%
BET-TR
40689.39
0.24%
BET-FI
61117.95
1.36%
BETPlus
2752.07
0.18%
BET-NG
1330.25
0.04%
BET-XT
1589.85
0.32%
BET-XT-TR
3421.01
0.33%
BET-BK
3471.55
0.36%
ROTX
40949.88
0.21%

Calendar economic: Inflația din Statele Unite și debutul sezonului raportărilor pe Wall-Street vor fi în atenția investitorilor

Autor: Tiberiu Porojan
2 min

Calendarul economic al acestei săptămâni se va concentra asupra raportului inflației pentru luna septembrie din Statele Unite dar și sezonului raportărilor de pe Wall Street.

Se anticipează că indicele prețurilor de consum (IPC) a crescut cu 0,3% luna trecută, o scădere față de creșterea de 0,6% înregistrată în august, în timp ce indicele de bază este așteptat să fi crescut cu 0,3%. În plus, rata anuală a inflației este așteptată să încetinească ușor până la 3,6%.

De asemenea, investitorii vor urmări publicarea minutelor Federal Open Market Committee, discursurile mai multor oficiali ai Rezervei Federale, Sentimentul Consumatorilor din Michigan, datele inflației producătorilor și declarația bugetară lunară a guvernului.

În cele din urmă, săptămâna viitoare marchează începutul sezonului de raportări financiare pentru T3 cu rapoarte de la Citigroup, JPMorgan Chase, Wells Fargo, BlackRock, UnitedHealth Group, PepsiCo și Delta Air Lines.

Earnings season

În Europa, Banca Centrală Europeană urmează să publice procesul-verbal al întâlnirii de politică monetară joi. De asemenea, se anticipează că rapoartele actualizate ale indicelui prețurilor de consum vor confirma o reducere semnificativă a inflației în Germania la 4,5%, în timp ce Franța este așteptată să-și mențină nivelul înalt la 4,9%, ambele fiind cu mult peste ținta de 2% a BCE.

CITESTE SI:  Autoritatea de Supraveghere Financiară a solicitat revizuirea calendarului pentru operaționalizarea Contrapărții Centrale

Producția industrială în zona euro este așteptată să înregistreze o ușoară revenire, în timp ce în Germania este probabil să fi scăzut pentru a patra lună consecutivă. În plus, datele vor include rata șomajului și producția industrială din Turcia, precum și rata inflației și balanța comercială din Rusia.

În Regatul Unit, cifrele lunare ale PIB-ului de la Oficiul Național de Statistică ar trebui să arate o expansiune economică în august. Cu toate acestea, se anticipează că producția industrială și cea manufacturieră vor înregistra o scădere pentru a doua lună consecutivă. Investitorii vor monitoriza, de asemenea, balanța comercială externă și evoluția sectorului de construcții.

În Asia, piețele financiare și de mărfuri din China se vor redeschide, iar printre cele mai importante date vor fi balanța comerțului exterior, oferta monetară M2, noile împrumuturi în yuan și rata inflației pentru septembrie. În Japonia, investitorii așteaptă indicele Reuters Tankan pentru octombrie și contul curent pentru august.

Photo by Matthew Guay on Unsplash