BET
18507.05
-0.03%
BET-TR
40438.01
-0.04%
BET-FI
59755.17
0.41%
BETPlus
2737.17
-0.06%
BET-NG
1322.39
0.08%
BET-XT
1578.89
0.01%
BET-XT-TR
3397.4
0.01%
BET-BK
3448.87
0.08%
ROTX
40695.58
-0.03%

IMPACT finalizează construcția unui parc fotovoltaic în cartierul GREENFIELD Băneasa

Autor: Financial Market
2 min

IMPACT Developer & Contractor, primul dezvoltator imobiliar listat la Bursa de Valori București, finalizează un parc fotovoltaic în cartierul GREENFIELD Băneasa din nordul Capitalei, o investiție de peste 2.750.000 de euro. Noul parc este format din 1.297 de panouri și are o capacitate totală de 700 kWp.

Parcul fotovoltaic se întinde pe o suprafață de 7.935 mp din GREENFIELD Băneasa și va asigura 80% din necesarul de energie pentru Wellness Club by Greenfield, 90% din necesarul de energie pentru clădirea de birouri IMPACT și 30% din necesarul de energie pentru clădirile din a patra fază de dezvoltare a cartierului, inclusiv iluminat public.

Ne bucurăm să realizăm încă un pas important în direcția sustenabilității, unul dintre pilonii de bază ai strategiei de dezvoltare a companiei noastre.

Odată cu finalizarea noului parc fotovoltaic, cartierul GREENFIELD Băneasa devine tot mai verde, cu beneficii semnificative pentru mediul înconjurător, locuitori și vizitatori: diminuare a emisiei de dioxid de carbon și implicit a poluării, costuri reduse la întreținere și economisirea resurselor naturale.

Credem că investiția în energia regenerabilă este pasul absolut necesar pentru un viitor mai bun al comunităților pe care le dezvoltăm și includem astfel de soluții verzi în toate proiectele noastre.”, a declarat Constantin Sebeșanu, CEO IMPACT Developer & Contractor.

Parcul fotovoltaic urmează să fie conectat la rețea până la finalul anului și va produce anual circa 785 MWh energie regenerabilă pentru clubul de wellness, clădirea de birouri IMPACT și apartamentele din faza a patra de dezvoltare a cartierului.

Aceasta este a treia soluție de energie regenerabilă dezvoltată de IMPACT în GREENFIELD Băneasa. În cadrul centrului comercial GREENFIELD Plaza, dezvoltat la standarde BREEAM Excellent, se regăsesc panouri solare, ce acoperă circa 70% din necesarul de energie pentru încălzirea apei menajare și a piscinelor, precum și panouri fotovoltaice, care asigură 25% din necesarul de energie electrică pentru galeria comercială.

CITESTE SI:  Corecții importante în rândul companiilor tech: Tesla conduce scăderile cu peste 8% urmată de Nvidia cu 5.5%

GREENFIELD Plaza este primul centru comercial dezvoltat de IMPACT, situat în cartierul GREENFIELD Băneasa. Cu o valoare de piață de peste 25 milioane de euro, centrul are o suprafață de 14.001 mp, care acoperă funcțiuni de retail, wellness și office, ocupate în proporție de 90%.

Galeria comercială conține supermarket, farmacie, salon de înfrumusețare, cafenele, restaurante și spălătorie pentru haine. Wellness Club by Greenfield găzduiește zone de sport și spa extinse, pentru adulți și copii: piscină interioară semiolimpică, piscină pentru copii, piscină exterioară, sală de fitness, clase de grup (cycling, pilates, yoga, zumba, stretching, clase pentru copii, dansuri, arte marțiale), teren de squash, zonă de relaxare cu saună și dușuri emoționale, săli de masaj.

Pe lângă acestea, GREENFIELD Plaza include o spălătorie auto și o clădire de birouri. Cei 1.228 mp de office sunt ocupați integral de către IMPACT.

GREENFIELD Băneasa este un proiect rezidențial de mari dimensiuni cu peste 7.000 de locuințe si peste 17.000 de locuitori la finalizarea lui în anul 2028, situat in Sectorul 1 al Capitalei, construit sustenabil pentru un viitor urban mai bun. Proiectul se află în a patra fază de dezvoltare din cele șase planificate.

Din 2007, anul de start al lucrărilor pentru prima fază de dezvoltare, până în prezent, GREENFIELD Băneasa a cunoscut o dezvoltare sustenabilă, aducând comunității infrastructură nouă și noi facilități: două parcuri private, numeroase spații verzi, locuri de joacă, magazine de proximitate, centrul comercial GREENFIELD Plaza și centrul sportiv Wellness Club by Greenfield, transport public.

Pe măsură ce proiectul avansează și se apropie de maturitate, se adaugă alte noi facilități precum școală și grădiniță de stat, creșă, biserică, infrastructură și noi căi de acces.