There was an error retrieving data. Please try again later.

MedLife intrară în acționariatul Personal Genetics și își consolidează poziția pe zona de genetică și biologie moleculară în Romania

Autor: Financial Market
3 min

MedLife, cea mai mare retea de servicii medicale private din Romania, anunta intrarea in actionariatul Personal Genetics, centru de genetică medicală umană, cu acoperire natională, infiintat in anul 2011.

Astfel, Grupul MedLife devine operatorul care detine cea mai mare expertiza in sfera de secventiere genetica si biologie moleculara, avand, totodata, si una dintre cele mai mari retele de laboratoare si centre de recoltare la nivel national.

Cu o prezenta de referinta pe piata medicala romaneasca, Personal Genetics se remarca prin echipa sa de specialisti de inalta calitate si tehnologia de varf utilizata in laboratorul sau de genetica medicala.

Compania ofera servicii avansate de diagnostic genetic pentru o gama variata de afectiuni, in oncologie, onco-hematologie, ginecologie si boli rare, fiind angajata activ in dezvoltarea si aplicarea de metode noi pentru a imbunatati calitatea vietii pacientilor.

Prin reteaua sa extinsa, de 18 centre in intreaga tara si multiple certificari internationale, Personal Genetics intareste statutul MedLife de lider in domeniul geneticii medicale din Romania.

Prin intrarea in actionariatul Personal Genetics, pe de o parte, raspundem nevoilor pietei pentru inovare si servicii medicale de inalta calitate.

Completarea expertizei noastre pe zona de oncogenetica confirma capacitatea noastra de a anticipa si satisface cerintele in continua schimbare ale pacientilor si ale industriei medicale, aducand medicina viitorului in prezent.

Ne propunem sa valorificam potentialul acestui parteneriat pentru a crea rezultate durabile si sustenabile, oferind simultan pacientilor nostri cele mai avansate si personalizate solutii medicale disponibile la nivel international.

Pe de alta parte, prin aceasta noua achizitie confirmam statutul nostru de jucator veritabil si de incredere in domeniul fuziunilor si achizitiilor pe piata medicala privata.

Cultura organizationala si disciplina financiara solida reprezinta cheia succesului nostru in procesul de integrare, care demonstreaza ca avem capacitatea sa consolidam si sa extindem operatiunile noastre in mod eficient si sustenabil.

Urmeaza, probabil, o perioada efervescenta pe partea de M&A in domeniul medical privat din Romania si suntem pregatiti in acest sens”, a declarat Mihai Marcu, CEO si Presedinte al grupului MedLife.

Cu un accent deosebit pe medicina personalizata si preventiva, Personal Genetics ofera de mai bine de un deceniu suport medical pentru a conduce pacientii si medicii catre o noua era in medicina, in care informatiile genetice sunt utilizate in mod eficient pentru a imbunatati diagnosticul, tratamentul si monitorizarea afectiunilor genetice.

Ne bucuram sa gasim in MedLife un partener strategic alaturi de care vom intra intr-o noua etapa a evolutiei si dezvoltarii noastre.

Prin acest pateneriat, avem oportunitatea de a accelera inovatia si de a extinde impactul nostru in domeniul medical, MedLife fiind liderul medical privat cu cea mai larga baza de pacienti si cel mai mare know how in medicina integrata,

avand o echipa solida de medici buni si tehnologie avansata. Privim cu incredere catre viitorul colaborarii noastre si suntem hotarati sa continuam sa aducem valoare pentru pacienti si pentru intreaga industrie medicala”, a declarat Ariadna Lowendal-Danila, CEO Personal Genetics.

CITESTE SI:  Electrica aniversează 10 ani de la listarea la Bursa de Valori București și London Stock Exchange

Din 2011, MedLife a bifat zeci de achizitii nationale si internationale, integrand cu succes nu mai putin de 73 de companii. Totodata, Grupul este orientat si spre dezvoltarea de proiecte organice, in ultimii doi ani finalizand 13 astfel de proiecte.

Din punct de vedere strategic, MedLife se concentreaza pe dezvoltarea proiectului MedLife Medical Park si pe extinderea retelei prin deschiderea de noi unitati medicale in intreaga tara.

De asemenea, Grupul isi propune sa fie atent la tendintele pietei si la eventuale oportunitati care sustin cresterea organica sau prin achizitii, avand insa ca principal obiectiv consolidarea marginilor de profitabiltate post-achizitii.

MedLife a incheiat 2023 cu o cifra de afaceri consolidata pro-forma in valoare de 453 milioane de euro, in crestere cu 25% față de aceeași perioada a anului precedent, inregistrand un avans de doua cifre pentru majoritatea segmentelor de business.

MedLife este cea mai mare retea de unitati medicale private din tara, iar standardele de excelenta se regasesc in fiecare dintre cele 40 de laboratoare ale sale. Cu un total de 5 secventiatoare in laboratoarele din Grup, MedLife este la momentul actual operatorul cu cea mai mare expertiza pe zona de secventiere genetica din tara noastra.