BET
18507.05
-0.03%
BET-TR
40438.01
-0.04%
BET-FI
59755.17
0.41%
BETPlus
2737.17
-0.06%
BET-NG
1322.39
0.08%
BET-XT
1578.89
0.01%
BET-XT-TR
3397.4
0.01%
BET-BK
3448.87
0.08%
ROTX
40695.58
-0.03%

Meta Estate Trust anunță profit net de 2 mil Ron pentru T1 2024, de trei ori mai mare față de aceeași perioada a anului 2023

Autor: Financial Market
2 min

Meta Estate Trust, (simbol bursier MET), companie de tip holding care activează în sectorul imobiliar și acționează că un portal între piața imobiliară și piața de capital, a continuat rezultatele financiare bune în primul trimestru al anului 2024, realizând un profit net de 2 milioane Ron în linie cu bugetul anului 2024 recent aprobat.

Focusul companiei pentru prima parte a anului 2024 a fost restructurarea portofoliul de investiții pentru o securitizare adecvată și diminuare a expunerilor semnificative.

În primul trimestru al lui 2024, compania a livrat actionarior rezultate în linie cu bugetul aprobat. Cifra de afaceri aferentă acestui trimestru este de 3,41 milioane Ron (T1 2023: 0,13 milioane Ron) reprezentând 47% din total venituri, generată predominant de vânzările de unități imobiliare rezidențiale din București deținute în proiectele Mobexpert Homes și Parcului.

Se remarcă o componentă echilibrată a veniturilor, ce cuprinde venituri totale de peste 7 milioane de lei distribuite uniform pe principalele linii de business ale companiei.

Alexandru Bonea, CEO Meta Estate Trust: În conformitate cu strategia pentru 2024, în primul trimestru, echipa de management a Meta Estate Trust a monitorizat atent portofoliul de investiții și a restructurat câteva proiecte imobiliare, astfel încât să securizeze suplimentar investițiile curente și să se poziționeze strategic pentru exit-uri viitoare.

Miza a fost echilibrarea riscului investițional pe liniile de business. În acest sens am realizat în primul trimestru două operațiuni prin care ne-am securizat poziția într-o investiție strategică în Poiana Brașov și am preluat în patrimoniu 10 apartamente din proiectul Noa Pajura, din care 9 unități sunt deja precontractate de clienți finali.

CITESTE SI:  ANALIZĂ XTB: Wall Street se îndreaptă spre un an istoric. Topul ideilor care ar putea aduce profit investitorilor

Focusul anului rămâne acela de a diminua expunerile semnificative, de a prelua și valorifica imobilele ce urmează să fie finalizate din câteva proiecte investiționale și de a dezvoltă portofoliul investițional prin finanțări bancare. Vom monitoriza și restructura portofoliu de investiții cu scopul final de a maximiza randamentele investiționale.

La finalul lunii aprilie, compania a primit de asemenea aprobarea acționarilor pentru a demara un program de răscumpărare de acțiuni a cărui intenție este de a crește atât lichiditatea în piață a acțiunilor MET cât și valoarea de tranzacționare, pentru a diminua discount-ul între valoarea curentă din piață de capital și valoarea unitară a activului net.

Acest program este prevăzut să înceapă în a două parte a anului 2024, odată cu disponibilități financiare realizate din vânzări de unități sau exit din proiectele imobiliare.

O altă noutate anunțată de Meta Estate Trust este vizarea unor proiecte investiționale ce sunt analizate cu o potențială finanțare dintr-o emisiune de obligațiuni.

În ceea ce privește litigiile în care Meta Estate Trust este angajată, compania a contractat case de avocatură reputabile care vor susține poziția MET. Compania va comunica acționarilor constant evoluția litigiilor prin rapoarte curente, în funcție de stadiile lor și termenele de judecată.