BET
18507.05
-0.03%
BET-TR
40438.01
-0.04%
BET-FI
59755.17
0.41%
BETPlus
2737.17
-0.06%
BET-NG
1322.39
0.08%
BET-XT
1578.89
0.01%
BET-XT-TR
3397.4
0.01%
BET-BK
3448.87
0.08%
ROTX
40695.58
-0.03%

One United Properties obține un rating ESG cu risc scăzut de la Morningstar Sustainalytics

Autor: Financial Market
2 min

Morningstar Sustainalytics, furnizor global de top de analize, cercetare și ratinguri privind ESG, a acordat companiei One United Properties (BVB: ONE) o evaluare a riscului ESG (aspecte legate de mediu, sociale și de guvernanță) de 18,4.

Acest scor subliniază că, din perspectivă ESG, o investiție în One United Properties prezintă un risc scăzut.

Obținerea unei evaluări ESG îmbunătățite, care se califică drept risc scăzut, a fost unul dintre obiectivele noastre cheie pentru acest an. Suntem încântați că ne-am ținut de această promisiune față de investitorii noștri și suntem în mod special mândri de performanța excelentă obținută la nivelul tuturor categoriilor de guvernanță corporativă.

În plus, după publicarea evaluării Sustainalytics a One United Properties și bazându-ne pe informațiile disponibile public, suntem mândri să avem una dintre cele mai bune performanțe din indicele BET în ceea ce privește scorul ESG, depășind toate celelalte companii, cu excepția a două, ambele din sectorul bancar.

Responsabilitatea corporativă și gestionarea riscurilor sunt parte integrantă a afacerii noastre, iar această evaluare excepțională de la Sustainalytics reconfirmă devotamentul nostru în a crea valoare pe termen lung, având în prim-plan considerațiile ESG”, a declarat Victor Căpitanu, co-CEO One United Properties.

Anterior, în evaluarea din septembrie 2022, One United Properties a primit o evaluare a riscului ESG de 20.0, considerată la limita dintre risc scăzut și mediu.

Conform celui mai recent raport Sustainalytics, între 2022 și 2023 gestionarea riscului ESG a One United Properties s-a îmbunătățit cu 29,4%, evidențiind o evoluție semnificativă în soliditatea programelor, practicilor și politicilor ESG ale companiei.

Ratingul de risc ESG al Sustainalytics folosește o abordare cuprinzătoare pentru a evalua expunerea unei companii la riscuri specifice sectorului, legate de aspectele de mediu, sociale și de guvernanță (ESG), precum și eficacitatea acesteia în gestionarea acestor riscuri.

CITESTE SI:  Scăderea acțiunilor Nvidia: Oportunitate de Investiție sau capcană pentru investitori?

Utilizând o metodologie multidimensională care combină conceptele de gestionare și expunere, această abordare oferă o evaluare absolută a riscului ESG, clasificat pe cinci niveluri: neglijabil (0-10), scăzut (10-20), mediu (20-30), ridicat (30-40) și sever (40+).

În procesul de evaluare, Sustainalytics a identificat următoarele aspecte drept relevante pentru One United Properties: guvernanța corporativă, integrarea ESG în raportarea financiară, guvernanța produselor, capitalul uman, sănătatea și siguranța la locul de muncă, corupție și mită, emisii, deversări și gestionarea deșeurilor, precum și relațiile cu comunitatea.

Compania a obținut cele mai bune rezultate în categoriile de guvernanță corporativă, corupție și mită, precum și integrarea ESG, toate cele trei categorii contribuind cel mai mult la expunerea la risc.

Prin urmare, cu un scor puternic în gestionarea riscului în aceste trei categorii, One United Properties își demonstrează angajamentul pentru gestionarea responsabilă a riscului și pentru o guvernanță solidă.

Comitetul ESG al Consiliului de Administrație, responsabil pentru definirea strategiei de sustenabilitate a One United Properties, a supravegheat procesul de evaluare ESG. Rezumatul evaluării de risc a One United Properties este disponibil pe site-ul ONE.

Evaluarea ESG face parte din strategia de sustenabilitate a One United Properties, măsurată și raportată începând cu anul 2020. În cel mai recent Raport de sustenabilitate al companiei pentru anul 2022, au fost introduse noi metrici pentru a spori responsabilitatea față de părțile interesate.

Prin urmare, începând cu anul 2022, One United Properties măsoară amprenta sa de CO2, decalajul salarial la nivel de gen și raportul de remunerație anual, doar pentru a menționa câteva exemple.

Mai mult, compania a introdus, între 2021 și 2022, mai multe politici noi, inclusiv o politică solidă de raportare a neregulilor și o politică cuprinzătoare de remunerare.