Cea mai populară monedă virtuală a înregistrat recent o creștere decentă confirmând teoria, împărtășită de unii traderi de cripto, conform căreia aceste piețe tind să fie tratate drept active cu grad scăzut de risc, astfel înregistrând performanțe destul de bune în momentele tensionate.
„Trebuie să remarcăm faptul că Bitcoin a crescut cu peste 15% de la începutul lunii august și ar putea continua acest avans și în viitor,” se arată intr-o analiză efectuată de X-Trade Brokers.
Acest ”tablou” optimist a fost pictat de unii traderi ce au utilizat în examinarea graficului analiza tehnică, concentrându-se pe indicatorul GTI VERA Convergence Divergence.
Acest instrument, care își propune să detecteze tendințele pozitive și negative, a generat recent un semnal pentru Bitcoin, primul din iunie.
Mai mult, potrivit lui Mike McGlone, un analist al Bloomberg Intelligence, Bitcoin ar trebui să continue să câștige destul de bine, fiind un beneficiar al cererii crescânde pentru funcția sa de valoare”.
În plus, și acesta împărtășește opinia conform căreia prețul Bitcoin se va mai aprecia datorită scăderii randamentelor obligațiunilor, precum și creșterii volatilității în piață.
Probleme în viitor
Coinbase, bursa de criptomonede cu sediul central în San Francisco, ar putea în curând să se confrunte cu un proces din cauza clienților care au achiziționat Bitcoin Cash imediat după listarea nereușită a acestei criptomonede în perioada de bull market 2017.
Aceeasi analiză relevă faptul că, potrivit judecătorului districtului american Vince Chhabaria, din districtul de nord al Californiei, compania ar fi putut „încălca datoria sa de a menține o piață funcțională”. Amintim că bursa Coinbase a oprit tranzacționarea BCH după doar trei minute de la lansare. Mai mult, cei care au cumpărat deja BCH au acuzat, de asemenea, Coinbase că le-au limitat posibilitatea de a vinde BCH la prețuri artificial mai ridicate.
Este Bitcoin refugiu sigur? Mai mult un pariu speculativ, spun jucătorii de pe piață
„Câștigurile recente ale Bitcoin, pe măsură ce acțiunile au scăzut din cauza tensiunilor comerciale din S.U.A. și China reflectă nu atât calitățile sale de siguranță, ci mai degrabă potențialul său de câștiguri rapide”, au declarat traderii de criptomonede la inceputul acestei săptămâni, citați de CNBC.
Cea mai mare monedă virtuală a crescut luni cu peste 7%, in timp ce actiunile nord americane au scăzut cu peste 3%.
Alte active de refugiu precum yenul japonez, aurul sau obligațiunile guvernamentale au continuat să se aprecieze in valoare pe fondul turbulențelor din piețe, investitorii preferând active mai sigure pe masură ce războiul comercial capătă noi valențe.
Mai mult, pasionații de cryptoassets au spus că Bitcoin este imun la impactul tensiunilor geopolitice sau al interferențelor guvernamentale din cauza naturii sale descentralizate, care, spre deosebire de banii fiat emiși de bancile centrale, este produs de „minerii” din întreaga lume care se ocupă de rezolvarea unor probeme matematice complexe.
[ajax_load_more]