There was an error retrieving data. Please try again later.

ROCA Industry anunță semnarea de catre ECO EURO DOORS, companie din holding, a contractului prin care va achiziționa un pachet majoritar de acțiuni în cadrul Workshop Doors

Autor: Financial Market
2 min

Holdingul de materiale de constructii ROCA Industry anunță semnarea contractului de achizitie prin care ECO EURO DOORS, cel mai mare producător roman de usi destinate constructiilor rezidentiale, achizitioneaza 70% din capitalul social al Workshop Doors. Tranzactia este supusa aprobarii Consiliului Concurentei.

Workshop Doors este o companie activa din anul 2009 pe piata usilor de interior, avand doua facilitati de productie, in Reghin si Petelea, judetul Mures.

Compania a inregistrat o cifra de afaceri de 10,5 milioane de euro in 2022, iar in activitatea de productie proprie un procent considerabil este destinat exportului.

Achizitia Workshop Doors reprezinta un pas important in consolidarea holdingului si o promisiune respectata – 3 noi achizitii in cursul anului 2023.

Intram astfel intr-un stadiu de dezvoltare si scalare in segmentul usilor de interior, o piata dominata de importuri si produse de slaba calitate.

Avem deja exemple de succes in holding privind transformarea companiilor locale in performeri regionali, sub management performant de holding.

Planurile noastre strategice se bazeaza pe infuzie de capital si know-how specializat, pentru a contura noi standarde de calitate in Romania si a inclina balanta consumatorilor catre produsele fabricate in Romania,“ declara Ionut Bindea, CEO ROCA Industry.

Achizitia Workshop Doors, anuntata la nivel de intentie in luna iulie a acestui an, este in linie cu strategiile de dezvoltare ale ROCA Industry si ale companiei ECO EURO DOORS, detinuta direct.

CITESTE SI:  Electrica aniversează 10 ani de la listarea la Bursa de Valori București și London Stock Exchange

Aceasta achizitie urmareste consolidarea pozitiei de piata a celor doi jucatori, inclusiv ca urmare a unor sinergii care pot fi folosite pentru optimizarea costurilor, cresterea capacitatii de productie, diversificarea gamelor cu noi produse, acoperind toate segmentele de pret si asigurand o oferta variata.

Conform cu termenii si conditiile tranzactiei, ECO EURO DOORS are posibilitatea de a cumpara un pachet suplimentar de 30% din partile sociale emise de Workshop Doors.

ECO EURO DOORS este producatorul roman de usi destinate constructiilor rezidentiale cu cea mai mare capacitate de productie din Romania, parte din portofoliul holdingului ROCA Industry din anul 2022.

Cu peste 220 de angajati si o experienta de 28 de ani pe piata de materiale de constructii, acesta produce in principal usi pentru interior, in cadrul fabricii sale performante de la Reghin. Produsele sunt distribuite la nivel national, prin intermediul retailerilor DYI, dar si al retelei de distribuitori specializati.

WORKSHOP DOORS este o companie activa din anul 2009, detine 2 fabrici proprii, la Reghin si Petelea, jud. Mures. Compania avea 184 de angajati si o cifra de afaceri de 10,5 milioane de euro la finalul anului 2022.

ROCA Industry este primul holding industrial de materiale de constructii din Romania, listat pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti, infiintat de ROCA Investments. Acesta detine direct si indirect, un numar de 8 companii – performeri in sectoarele specifice de activitate.