BET
18715.59
0.1%
BET-TR
40890.94
0.11%
BET-FI
60463.05
-0.79%
BETPlus
2765.33
0.09%
BET-NG
1334.86
-0.09%
BET-XT
1595.42
-0.06%
BET-XT-TR
3432.75
-0.05%
BET-BK
3477.07
-0.09%
ROTX
41155.43
0.09%

Safetech Innovations revizuiește în scădere prognoza de venituri pentru acest an

Autor: Tiberiu Porojan
2 min

Safetech Innovations, compania de securitate cibernetică listată pe piața principală de la BVB sub simbolul SAFE a informat investitorii in legatura cu necesitatea revizuirii Bugetului de Venituri si Cheltuieli aferent anului 2023, atat la nivel individual, cat si consolidat ca urmare a influentei unor factori indirecti si directi care afecteaza situatia financiara a Companiei.

Astfel, recentele modificari legislative aduse Codului Fiscal, coroborate cu intensificarea discutiilor din a doua jumătate a anului legate de o recesiune globala, alimentată si de izbucnirea conflictului din Israel, au creat incertitudine in piata si si-au pus amprenta pe activitatea companiilor si pe bugetele acestora.

Ca urmare a acestui cumul de factori, decizia potențialilor parteneri de a efectua investitii in securitate cibernetică s-a prelungit, iar in a doua parte a anului s-a putut observa chiar o amânare pentru anul 2024 a investitiilor si implementarii măsurilor de securitate cibernetica.

Pe de alta parte, impactul negativ s-a resimtit si in mod direct ca urmare a intârzierii in implementarea Planului National de Redresare si Rezilienta, afectand proiectele de investitii si, implicit, veniturile companiei.

De asemenea, plafonarea cheltuielilor bugetare, conform noilor prevederi legislative, impune restrictii financiare semnificative care nu puteau fi anticipate la momentul pregatirii bugetului de venituri si cheltuieli aferent anului 2023. Aceste aspecte au dus la amanarea semnarii unor contracte.

CITESTE SI:  Indicatorul de Încredere Macroeconomică realizat de Asociația CFA România a crescut ușor în luna mai 2024

Astfel, conducerea Companiei estimează ca profitul nerealizat la nivelul anului 2023 se va reflecta in Bugetul de Venituri si Cheltuieli aferent anului 2024.

Buget SAFE

In 2023, Compania a continuat planul de dezvoltare in afara granitelor Romaniei, in Marea Britanie. Pe fondul crizelor suprapuse, dezvoltarea entitatii din aceasta tara nu a mers conform asteptarilor Companiei, dar conducerea este increzatoare ca activitatile intreprinse vor aduce rezultate in viitorul apropiat.

Astfel, in Marea Britanie durata de conversie a clientilor potentiali in contracte a crescut in mod semnificativ, de la trei la noua luni, de trei ori mai mult decat previziunile initiale ale Companiei, afectand astfel estimarile anterioare.

Situatia deja complexa a fost agravata si de razboiul din Israel, o tara renumita ca centru de servicii IT. Conflictul nu numai ca a perturbat stabilitatea regionala, dar a avut si implicatii profunde asupra sectorului global de tehnologie.

La finalul acestui an, entitatea din Marea Britanie a contractat un imprumut in conditii preferentiale pentru a finanta activitatea curenta pana cand va fi capabila sa suporte costurile pe cont propriu. Imprumutul respectiv nu a fost acordat de Companie si, prin urmare, nu are efect asupra rezultatelor Companiei la nivel individual.