Sezonul raportării câștigurilor pentru trimestrul al doilea din Statele Unite va începe de săptămâna viitoare. S-ar putea ca nu doar veniturile să aibă impact asupra evaluării acțiunilor, ci și perspectivele oferite de către companii să fie la fel de importante în determinarea continuării pieței bull de pe Wall Street.
Totuși, având în vedere că așteptările nu par a fi foarte ridicate, există posibilitatea ca previziunile să fie depășite, scenariu ce ar putea oferi un impuls Wall Street-ului.
Bineînțeles, multe s-au schimbat de la sezonul câștigurilor din primul trimestru în ceea ce privește evaluarea acțiunilor americane. Totuși, pe baza raportului P / E nu se poate spune că evaluarea curentă este exagerată.
„În plus, după standardizarea raportului P / E (ia în calcul o perioadă de doi ani de date săptămânale) pentru cei trei indici majori din SUA am ajuns la concluzia că încă ar putea există spațiu de a răspunde pozitiv la rezultate peste așteptări cu privire la câștiguri„, precizează analistii X-Trade Brokers.

În ciuda faptului că SP500 a atins recent noi maxime istorice, dacă analizăm raportul P / E standardizat, indicele nu pare a fi supraevaluat în mod exagerat. Sursa: Bloomberg, XTB Research
Iată mai jos o parte dintre companiile ce vor raporta săptămâna viitoare:
• Luni, 15 iulie – Citi
• Marți, 16 iulie – JP Morgan, Goldman Sachs, Well Fargo, Johnson & Johnson
• Miercuri, 17 iulie – Netflix, Morgan Stanley, IBM, Bank of America ML
• Joi, 18 iulie – Microsoft, Philip Morris
• Vineri, 19 iulie – American Express
Rezerva Federală se va pronunța asupra evoluției dobanzii de referință
Președintele Fed, Jerome Powell, a afirmat astazi că atât incertitudinile economice care au persistat de-a lungul lunii iunie cât si datele slabe despre inflație vor determina luarea unor masuri corective si asigură investitorii că reducerea ratei de dobândă în SUA reprezintă o mișcare aproape sigură în această lună. Drept consecință, indicele dolarului american a scăzut cu 0,3%, iar randamentele SUA pe 10 ani se află sub nivelul de 2,05%.
„Rata inflatiei se află sub limita de 2% care este obiectivul FOMC, in timp ce tensiunile comerciale și preocupările legate de creșterea globală au afectat activitatea economică și perspectivele sale„, a spus Powell în mărturia sa, reiterând că banca centrală va „acționa după cum este cazul” pentru a susține expansiunea economică actuală, precizează CNBC.
Seful Fed a mai precizat ca investitiile au scazut considerabil iar perspectiva nu s-a imbunatatit deloc in ultimele saptamani, pericolul ca inflatia să rămână la cote scazute fiind mai mare decat se asteptau reprezentantii bancii centrale americane.
Discuțiile americano – chineze continuă
Casa Albă a informat ieri că negociatorii comerciali din Statele Unite (reprezentantul comercial al SUA Robert Lighthizer și secretarul Trezoreriei Steven Mnuchin) și China (vicepremierul Liu He) au avut marți un apel telefonic.
„Cu toate acestea, se pare că suntem departe de orice acord comercial între cele două țări, întrucât negocierile de ieri s-au axat pe discuții despre o întâlnire directă. Astfel, speranțele piețelor privind o întoarcere rapidă la masa de negocieri s-au redus într-o oarecare măsură, motiv pentru care nu ar trebui să fim surprinși de reacția slabă a piețelor în urma acestei declarații a Casei Albe.
În plus, ni s-au oferit comentarii surprinzătoare din partea Consilierului Economic Șef de la Casa Albă, Larry Kudlow, care a sugerat că s-ar putea ca SUA și China să nu ajungă niciodată la un acord comercial din cauza dificultății de rezolvare a problemelor rămase,” precizează analiștii XTB.
Pe de altă parte, el a subliniat că este un optimist prin natură și consideră încă posibilă o înțelegere. În plus, Kudlow a confirmat că statul chinez încă nu a început să cumpere mai multe bunuri din SUA (după summitul G20 au existat câteva informații că Beijingul ar putea să achiziționeze anumite produse agricole din SUA).
În general, se poate presupune că un acord este destul de departe dacă cele două părți discută despre posibilitatea organizării unei întâlniri. Acest lucru nu reprezintă un semn optimist pentru economia mondială, deoarece sugerează că este posibil ca încetinirea ritmului de creștere să persiste.
[ajax_load_more]