BET
18469.5
-0.24%
BET-TR
40356
-0.24%
BET-FI
59581.89
0.12%
BETPlus
2732
-0.24%
BET-NG
1319.15
-0.17%
BET-XT
1575.21
-0.22%
BET-XT-TR
3389.48
-0.22%
BET-BK
3441.22
-0.14%
ROTX
40617.11
-0.23%

BCR a aprobat peste 1.300 de credite de prefinanțare în cadrul programului StartUp Nation

Autor: Financial Market
3 min

Peste 1.300 de credite de prefinanțare în cadrul programului StartUp Nation au fost aprobate de Banca Comerciala Romana, din care aproximativ 500 au fost deja aprobate de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM).

Din cele peste 1.300 de credite, 1.278 au fost trimise deja spre aprobare la FNGCIMM. În acest context, peste 200 de antreprenori care au aplicat la BCR pentru finanțările acordate de bancă prin program și-au primit deja banii necesari dezvoltării afacerilor, cei mai mulți provenind din IT, producție și industrii creative.

Suntem conștienți că există așteptări foarte mare în privința acestui program, așa că echipele din BCR implicate au depus eforturi pentru a rezolva și a răspunde în timp util tuturor provocărilor ridicate în acest proiect. Ca în orice proiect aflat la început de drum, încercăm să perfecționăm fiecare proces și etapă de colaborare cu instituțiile implicate, dar ceea ce ne bucură în mod special este efervescența antreprenorilor din programul StartUp Nation.

Energiile lor creative reprezintă resursa de care România are nevoie pentru a se dezvolta pe viitor, o resursă pe care noi încercăm s-o valorificăm, s-o susținem. Vom face, mai departe, tot ceea ce este necesar pentru ca oamenii cu inițiativă din România să simtă că pot avea în BCR un adevărat partener de încredere”, a declarat Lucian Mâțu, Director Executiv Produse și Segmente Micro.

În prezent, BCR își concrentrează eforturile pe analizarea a dosarelor de achiziție depuse de antreprenori pentru a se asigura că, la utilizarea creditelor, clienții vor avea avea documentația de proiect corect întocmită.

Afacerile care au fost implementate cel mai rapid, până la ora actuală, sunt cele în care antreprenorii au ales să accepte varianta de garanție simplă FNGCIMM, cu un comision de 3,8%.

Pentru moment, fondurile alocate de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat în cadrul programului StartUp Nation și aflate în conturile BCR sunt suficiente pentru a acoperi necesarul de implementare pentru perioada următoare.

CITESTE SI:  Federal Reserve a menținut intervalul țintă la 5,25% - 5,50% pentru rata fondurilor federale

După acceptarea în programul guvernamental StartUp Nation, beneficiarii au la dispoziție la BCR două produse special dezvoltate de bancă în vederea susținerii afacerii: Contul gratuit StartUp Nation și Creditul de prefinanțare StartUp Nation.

Creditul de prefinanțare StartUp Nation, într-un procent de până la 100% din valoarea alocației financiare nerambursabile obținută prin program, include urmatoarele:
– dobândă: 3,5%/an
– comisioane credit: cel mult 1% din valoarea creditului, plătibile în trei rate, la care se adaugă și una de grație;
– garanții: 80% din valoarea creditului, garantat de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) și, în completare, garantare cu bunurile achiziționate în cadrul programului; ipotecă mobiliară asupra conturilor curente deschise la BCR si fidejusiune;
– 2,48% comision pentru FNGCIMM;

Perioada de analiză și soluționare a creditului este de maxim 20 de zile de la solicitarea creditului, dar cu un termen mediu estimate de răspuns de aproximativ 5 zile.

Finanțările acordate de BCR prin programul StartUp Nation sunt disponibile fără constituirea de depozit colateral. De menționat că BCR finanțează, prin pachetul StartUp Nation și TVA-ul, dacă acesta reprezintă o cheltuială eligibilă în cadrul planului de afaceri.

Comisioanele aplicate de bancă sunt de până la 1%, fiind achitabile în trei rate lunare, la care se adaugă una de grație, precum și a comisionului de garanție perceput pentru Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM), de la 3,8%, la 2,48%.

Contul gratuit Start-Up Nation este disponibil în sucursalele BCR și poate fi accesat atât de cei care s-au calificat în program, pentru pregătirea în vederea acordării fondurilor guvernamentale ori a creditului punte, cât și de cei care au fost respinși, dar nu vor să renunțe la ideea de a-și dezvolta o afacere.

Foto credit: Dreamstime


 

[ajax_load_more post_type=”post” button_label=”Mai multe articole”]