BET
18621.52
0.24%
BET-TR
40689.39
0.24%
BET-FI
61117.95
1.36%
BETPlus
2752.07
0.18%
BET-NG
1330.25
0.04%
BET-XT
1589.85
0.32%
BET-XT-TR
3421.01
0.33%
BET-BK
3471.55
0.36%
ROTX
40949.88
0.21%

AAF lanseaza ediția 2023 a programului de educatie financiara ”Economiseste inteligent”

Autor: Financial Market
3 min

Asociația Administratorilor de Fonduri din România (AAF) lansează, astăzi, ediția 2023 a programului de educație financiară ”Economisește inteligent”, prin care își propune creșterea nivelului de informare și de încredere a publicului în produsele industriei fondurilor de investiții, pentru a-și crește independența financiară.

Experți din industria de asset management din România, membri ai AAF, vor explica, pe mai multe canale media mainstream din România de ce investițiile în fonduri sunt cele mai indicate în perioade cu inflație ridicată, cum se face un plan de investiții și ce sume din veniturile lunare este indicat să fie economisite.

Specialiștii industriei de asset management vor demonta miturile create în jurul concepției de investiție în fonduri și vor arăta cum suma de 100 de lei, investită recurent și pe termen lung, poate genera randamente bune în portofoliile clienților.

Totodată, aceștia vor explica pașii de urmat pentru a deveni investitor, care este diferența dintre economisire pasivă și investiții, ce instrumente financiare sunt disponibile pe piața locală și cum se gestionează toleranța la risc.

Continuăm și în 2023 proiectul <<Economisește inteligent>>, pentru că ne dorim ca informațiile despre investiția în fonduri și importanța economisirii active să ajungă la un public și mai larg.

Este necesar ca în perioade dominate de inflație și mult imprevizibil economic, în perioade de crize suprapuse, cum este cazul acum, fiecare să aibă la dispoziție toate informațiile necesare pentru a lua decizii în direcția soluțiilor pentru independență financiară.

În astfel de perioade, inflația este cel mai mare dușman al micilor economii pe care și le face fiecare pentru pensie sau pentru a-și îndeplini un obiectiv important, iar cea mai inteligentă mișcare pentru a le proteja este investirea lor.

Și istoria ne-a dovedit că, după fiecare criză, există o revenire spectaculoasă a piețelor financiare și oportunități de investiții și de câștig pe termen lung.

De aceea, pe lângă acest program de educație financiară, AAF a lucrat constant în ultimii ani, alături de ASF și de alte organizații din domeniu, la schimbarea legislației, astfel încât procesul investițional să fie mult simplificat, pentru a facilita accesul cât mai multor români la investiții”, a declarat Horia Gustă, președintele AAF.

CITESTE SI:  Analiză Storia: Chiriile au crescut în luna iunie cu 13% comparativ cu anul 2023, dar au rămas aproape similare cu cele din luna mai 2024

În 2023, programul ”Economisește inteligent” este structurat în două etape, iunie-iulie și septembrie-octombrie-, iar materialele educative vor fi diseminate în în publicații de largă audiență.

În acest an, Flick Domnul Rimă a acceptat provocarea de a vorbi, despre investiții, în versuri, cu umorul care l-a consacrat.

Statisticile Asociației Administratorilor de Fonduri arată că, în ultimii trei ani, în ciuda contextului economic dificil la nivel global, numărul investitorilor în fonduri pe piața locală a crescut constant iar rata ascendentă rămâne susținută.

Este important de precizat că proiectul Economisește inteligent a fost lansat de Asociația Administratorilor de Fonduri, în 2020, la scurt timp de la debutul pandemiei.

Deși de mai bine de un an ne aflăm într-un context internațional și socio-economic complex, ne bucură să spunem totuși că românii au arătat încredere în industria fondurilor de investiții ,numărul participanților crescând constant.

Cele mai recente date statistice arată o creștere a numărului de investitori în fonduri deschise de investiții până la 494.000 de persoane și suntem încrezători că, în acest an, depășim borna de 600.000 de investitori.

Dacă o parte cât de mică dintre noii investitori au luat decizia ca urmare a informațiilor transmise de specialiștii industriei, înseamnă că demersul nostru educațional are efectul scontat.

Scopul proiectului Economisește inteligent este de a demonta mituri precum <<trebuie să fiu bogat ca să investesc>> sau <<trebuie să am studii în domeniu>> și de a face cât mai accesibilă informația despre cât de simplu este să investești și cât de sănătos pentru economiile tale”, a precizat Jan Pricop, director executiv al AAF.

Toate informațiile publicate cu ajutorul partenerilor media din proiect vor fi disponibile pe platforma dedicată, economisesteinteligent.aaf.ro, creată de AAF, precum și pe canalele de social media ale AAF: Facebook și LinkedIn.