BET
18483.66
-0.16%
BET-TR
40387.28
-0.16%
BET-FI
59520.29
0.02%
BETPlus
2733.88
-0.18%
BET-NG
1320.69
-0.05%
BET-XT
1576.25
-0.16%
BET-XT-TR
3391.74
-0.16%
BET-BK
3442.22
-0.11%
ROTX
40645.74
-0.16%

Eşti StartUp sau ai o idee de afaceri? Poţi obtine pâna la 50,000 EURO de la Raiffeisen Factory

Autor: Financial Market
3 min

Raiffeisen Bank lanseaza platforma pentru startup-uri „Factory by Raiffeisen Bank”, o fabrică de afaceri pentru Antreprenori aflati la inceput de drum.

Programul de finantare „Factory by Raiffeisen Bank” se va desfasura online pe noua platforma www.raiffeisenfactory.ro unde, in perioada 20 martie-29 iunie 2018 se va desfasura un concurs de proiecte, cu mai multe etape. Dupa depunerea proiectelor, acestea vor fi verificate pe baza criteriilor de eligibilitate si apoi vor fi evaluate de specialistii Raiffeisen Bank.

Proiectele selectate pentru etapa finala vor fi invitate sa isi prezinte in detaliu planul de afaceri si se va lua decizia finala cu privire la proiectele acceptate pentru finantare prin programul Factory by Raiffesien Bank. La finalul perioadei de evaluare, in 29 iunie, cele mai inovatoare si viabile idei de afaceri vor fi sprjinite cu credite de pana la 50.000 de euro.

rawpixel com 296612 unsplashPrin acest program, Raiffeisen Bank incurajeaza initierea si dezvoltarea startup-urilor cu planuri de afaceri solide. Creditele vor fi acordate prin programul COSME, cu garantie de la Fondul European de Investitii.

„Startup-urile obtin destul de greu finantari de la institutiile financiar-bancare, intrucat rata lor de succes este, in medie, de 50%. Programul este o sansa pentru antreprenorii care cred in ideile lor de afaceri si in capacitatea lor de a reusi. Facem de fapt o investitie in viitorul economiei romanesti si o facem cu toata responsabilitatea si deschiderea!” a spus Vladimir Kalinov, vicepresedinte de retail al Raiffeisen Bank.

Cine se poate inscrie, dupa 20 martie, in concursul de proiecte, pentru a obtine o finantare de maximum 50.000 de euro?

Participantii la „Factory by Raiffeisen Bank” pot fi intreprinderi mici si mijlocii cu cel mult doi ani de activitate sau antreprenori care au o idee de afaceri, dar nu si-au infiintat inca o firma.

Prin inscrierea in acest concurs, antreprenorii isi pot testa planurile de afaceri, pot fi ghidati de specialistii Raiffeisen Bank pe parcursul programului sau pana cand afacerea devine sustenabila.workplace 1245776 1280 1

Creditele solicitate de participanti pot fi de investitii sau tip overdraft, iar termenul de rambursare va fi de pana la 5 ani pentru investitii si 12 luni pentru overdraft, cu dobanda preferentiala. De asemenea, companiile startup selectate vor fi scutite de comisionul de acordare si vor putea beneficia de o perioada de gratie de pana la 6 luni.

CITESTE SI:  BCR a aprobat peste 1.300 de credite de prefinanțare în cadrul programului StartUp Nation

Pe langa finantarile care vor fi acordate, „Factory by Raiffeisen Bank” vine in sprijinul celor care vor sa devina antreprenori cu informatii valoroase pentru infiintarea unei firme, pentru un plan de afaceri sustenabil. De asemenea, platforma ofera o selectie de stiri, tutoriale video de la antreprenori de succes, dictionar de termeni specifici antreprenoriatului si raspunsuri la intrebari frecvente despre programul de finantare „Factory by Raiffeisen Bank”.

Finantarile sunt acordate datorita Garantiei puse la dispozitie de catre COSME si de catre Fondul European pentru Investitii Strategice („FEIS”), stabilite in temeiul Planului de investitii pentru Europa. Scopul FEIS este de a sustine finantarea si implementarea investitiilor productive in cadrul Uniunii Europene si respectiv de a asigura cresterea gradului de acces la finantare.

COSME este programul UE pentru competitivitatea IMM-urilor care se deruleaza in perioada 2014-2020, cu un buget total de 2,3 miliarde de euro. Prin intermediul mecanismului de garantare a imprumuturilor, programul va oferi garantii si contragarantii institutiilor financiare, astfel incat acestea sa poata pune la dispozitia IMM-urilor mai multe imprumuturi si servicii de leasing financiar. Folosind mecanismul de capitaluri proprii pentru creștere, programul va furniza capital de risc fondurilor de investitii care investesc in IMM-uri in principal in faza de extindere si de crestere.

Pe www.raiffeisenfactory.ro se regaseste deja Regulamentul de participare la programul de finanatre pentru startup-uri si alte informatii utile.

Daca ai o idee de afaceri in care crezi, pregateste-te temeinic si inscrie-te in programul „Factory by Raiffeisen Bank”, din 20 martie 2018!