BET
18546.14
0.21%
BET-TR
40522.76
0.21%
BET-FI
59791.7
0.06%
BETPlus
2742.22
0.18%
BET-NG
1327.34
0.37%
BET-XT
1581.37
0.16%
BET-XT-TR
3402.69
0.16%
BET-BK
3453.31
0.13%
ROTX
40780.7
0.21%

ROCA Industry majoreaza capitalul social la 248,7 mil RON la finalul etapei II de plasament privat

Autor: Financial Market
3 min

ROCA Industry, primul holding industrial de materiale de constructii din Romania, listat sub simbolul ROC1 pe piata AeRO Premium a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), detinut de ROCA Investments, anunta finalizarea celei de-a doua etape a majorarii de capital social (etapa plasamentului privat).

Desfasurata in perioada 16 – 30 ianuarie 2024, in cadrul acestei etape au fost subscrise 6.245.777 de actiuni noi, cu o valoare totala de 62,5 milioane RON.

In total, pe parcursul celor doua etape ale majorarii de capital, derulate intr-un context marcat de provocari multiple pentru piata de capital, au fost emise 7.172.649 actiuni noi cu o valoare nominala de 10 RON, ROCA Industry majorandu-si astfel capitalul social cu valoare nominala totala de 71,7 milioane RON.

Capitalul social al societatii este astfel majorat de la valoarea nominala de 176,9 milioane RON la 248,7 milioane RON, conform raportului curent emis de ROCA Industry.

ROCA Industry este unul dintre pilonii strategici al ROCA Investments, cea mai dinamica companie de private equity din Romania, a carei misiune este sa investeasca capital local in companii romanesti, generand impact in economia tarii.

ROCA Industry reuneste companii de talie medie care, in alte conditii ar avea un parcurs de crestere mai lent si acces dificil la capital, deschizandu-le oportunitati noi de dezvoltare accelerata si finantare prin piata de capital.

Demersul de majorare a capitatului social asumat de ROCA Industry face parte din strategia holdingului de a se lista pe piata principala a BVB, pentru a-si asigura astfel accesul la surse durabile de finantare pentru companiile din holding care au un potential major de a deveni campioni la nivel regional.

Atragerea de capital, intr-un context de piata dificil, reprezinta o realizare semnificativa care pune in evidenta abilitatile strategice si de management ale holdingului ROCA Industry si care faciliteaza pe mai departe punerea in aplicare cu succes a planurilor de dezvoltare accelerata a companiilor in care investeste acesta, asigurandu-se astfel capitalul necesar extinderii prin M&A sau dezvoltare organica.

Am demarat acest demers de majorare de capital intr-un context de piata extrem de dificil, marcat de impredictibilitate si scaderi importante ale indicatorilor industriei.

Cu toate acestea, am reusit in cele doua runde ale procesului de majorare sa crestem capitalul holdingului asigurand continuitatea strategiilor noastre ambitioase de dezvoltare pentru companiile din portofoliu si transformarea lor in campioni regionali.

Prin increderea acordata si investitia lor, actionarii adera la misiunea ROCA Industry de a contribui la cresterea valorii adaugate a economiei nationale, la cresterea exporturilor si la extinderea companiilor romanesti in afara tarii“, declara Ionut Bindea, CEO ROCA Industry.

CITESTE SI:  Indicii americani reiau tranzacționarea după Ziua Independenței cu noi maxime record

Modelul de business al ROCA Industry permite cresterea prin dezvoltare accelerata, dar controlata prin managementul echipei de holding si diversificarea riscului (8-10 companii), mentinand beneficiul sinergiei industriei, cu o capitalizare care devine atractiva si pentru investitorii institutionali.

Pe langa influxul de capital, ROCA Industry pune in practica in companiile din portofoliu un proces complex de transformare si consolidare, dirijat de o echipa profesionista de specilisti la nivelul holdingului, cu competente semnificative in domenii cheie precum business management (comercial, financiar si operational), change management sau dezvoltare de brand.

Acest proces asigura dezvoltarea sustenabila a companiilor si transformarea lor in campioni regionali.

Cu o prezenta activa pe piata secundara AeRO a BVB incepand cu ianuarie 2022, holdingul ROCA Industry a avut un parcurs dinamic pe piata financiara locala, care va insemna in T1 2024 listarea pe piata principala a BVB.

In ultimul an, actiunile ROCA Industry (simbol ROC1) au evidentiat performante notabile, clasandu-se in top 3 al actiunilor cele mai tranzactionate in ceea ce priveste valoarea totala.

Acest rezultat plaseaza ROCA Industry printre liderii de piata, confirmand atractivitatea in fata investitorilor si consolidandu-si astfel pozitia in indicele BET AeRO.

ROCA Industry detine direct si indirect, un numar de 8 companii – performeri in sectoarele specifice de activitate: BICO Industries (primul si cel mai mare producator national de plasa din fibra de sticla si singurul producator autohton de armaturi din fibra de sticla), EVOLOR (unul dintre cei mai mari jucatori din industria de productie de vopsele si lacuri, de asemenea cu o experienta de piata de peste 30 de ani), ECO EURO DOORS (cel mai mare producator roman de usi destinate constructiilor rezidentiale), DIAL (compania specializata in fabricarea produselor de sarma), ELECTROPLAST (unul dintre cei mai importanti producatori de cabluri electrice), precum si producatorii de fibra de sticla Terra, Europlas si Iranga (detinuti indirect prin intermediul BICO Industries).