BET
18507.05
-0.03%
BET-TR
40438.01
-0.04%
BET-FI
59755.17
0.41%
BETPlus
2737.17
-0.06%
BET-NG
1322.39
0.08%
BET-XT
1578.89
0.01%
BET-XT-TR
3397.4
0.01%
BET-BK
3448.87
0.08%
ROTX
40695.58
-0.03%

Meta și Apple în discuți pentru integrarea inteligenței artificiale generative în Iphone-uri

Autor: Financial Market
2 min

Conform unui raport recent publicat de The Wall Street Journal, Meta Platforms, compania mamă a Facebook, este în discuții avansate pentru a integra modelul său de inteligență artificială generativă (AI) în iPhone-urile produse de Apple.

Această colaborare face parte din strategia mai amplă a Apple de a-și îmbunătăți capacitățile AI prin parteneriate cu mai multe companii de top din sector.

Printre companiile cu care Apple mai negociază se numără giganți tehnologici precum Google și startup-ul Anthropic, această inițiativă urmărind să consolideze prezența tehnologiilor avansate în dispozitivele sale, în special pe piețe complexe precum China, unde chatbot-ul popular ChatGPT de la OpenAI este interzis.

Efortul Apple de a-și extinde ecosistemul AI reflectă interesul său de a menține un avantaj tehnologic, în special în integrarea AI generative în produsele sale.

Aceste parteneriate potențiale ar putea, de asemenea, să permită Apple să ofere abonamente premium prin platforma Apple Intelligence, deschizând noi surse de venit și îmbogățind experiența utilizatorilor.

CITESTE SI:  ANALIZĂ XTB, Claudiu Cazacu: Americanii se pregătesc de vacanță în Europa. Cât de vizibile vor fi diferențele de venituri dintre cetățenii celor două continente?

Deși discuțiile cu Meta, Google și Anthropic indică o direcție clară, încă nu au fost formalizate acorduri, lasând deschisă posibilitatea ca discuțiile să nu se concretizeze, în funcție de diverși factori de negociere și strategie.

Apple promite că, spre deosebire de alți jucători de pe piață, tehnologia sa AI va respecta datele utilizatorilor și va fi integrată în mod privat în viețile lor digitale.

Colaborarea potențială cu Meta ar putea marca un moment semnificativ în dezvoltarea AI pentru ambele companii. Meta, care a investit masiv în dezvoltarea capacităților sale de AI generativă, ar putea beneficia enorm de integrarea în ecosistemul Apple.

Pentru Apple, această alianță ar reprezenta o oportunitate de a-și consolida poziția pe piața AI și de a continua tradiția sa de inovație în tehnologia de consum. Totuși, realizarea acestui acord va depinde de capacitatea ambelor părți de a-și alinia interesele și de a depăși posibilele bariere de reglementare și tehnice.