BET
18546.14
0.21%
BET-TR
40522.76
0.21%
BET-FI
59791.7
0.06%
BETPlus
2742.22
0.18%
BET-NG
1327.34
0.37%
BET-XT
1581.37
0.16%
BET-XT-TR
3402.69
0.16%
BET-BK
3453.31
0.13%
ROTX
40780.7
0.21%

BEI și BRD Sogelease IFN SA sprijină întreprinderile mici și mijlocii din România

Autor: Monica Preda
2 min

Banca Europeană de Investiții (BEI) și BRD Sogelease IFN SA au semnat un acord pentru un credit în valoare de 50 de milioane de euro, extinzând sprijinul acordat întreprinderilor românești și economiei. Colaborarea își propune să creeze noi oportunități pentru întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) și companiile cu capitalizare medie, precum și să contribuie la o creștere durabilă în ansamblu.

Operațiunea constă dintr-un credit intermediat, ceea ce înseamnă că BRD Sogelease va utiliza finanțarea BEI pentru a facilita noi împrumuturi în condiții favorabile pentru clienții eligibili. Face parte dintr-o operațiune mai amplă deja aprobată, care va oferi finanțare favorabilă pentru întreprinderile mici și mijlocii, reflectând angajamentul BEI față de sustenabilitatea mediului, deoarece 20% din suma convenită este destinată investițiilor verzi.

În cadrul programului Green Gateway, BEI Advisory va oferi, de asemenea, sprijin pentru a contribui la generarea și evaluarea investițiilor verzi. Acest lucru se va întâmpla prin formarea profesională pentru utilizarea Green Eligibility Checker, un instrument special conceput de BEI pentru evaluarea investițiilor durabile. BEI Advisory va sprijini, de asemenea, personalul BRD Sogelease pentru aprofundarea și înțelegerea cadrului de reglementare al UE privitor la finanțarea durabilă, taxonomia UE și gestionarea riscurilor climatice.

CITESTE SI:  Analiză EY: 67% dintre investitori anticipează o ascensiune a atractivității României ca destinație de investiții în următorii trei ani

Kyriacos Kakouris, vicepreședintele BEI, a declarat: „Cu această linie de credit, reafirmăm angajamentul BEI față de proiectele durabile din România, în special ajutând IMM-urile și companiile cu capitalizare medie să acceseze finanțare pe termen lung în condiții avantajoase. Sunt convins că serviciile noastre de consiliere vor ajuta și BRD Sogelease să sprijine afacerile românești sustenabile din punctul de vedere al mediului și, astfel, să profite la maximum de creditarea BEI.”

Frédéric Banco, CEO al BRD Sogelease IFN SA, a adăugat: „Această colaborare reprezintă un moment important pentru clienții noștri, pentru că asigură accesul la finanțarea de care au atât de multă nevoie proiectele IMM-urilor și companiilor cu capitalizare medie.