BET
18621.52
0.24%
BET-TR
40689.39
0.24%
BET-FI
61117.95
1.36%
BETPlus
2752.07
0.18%
BET-NG
1330.25
0.04%
BET-XT
1589.85
0.32%
BET-XT-TR
3421.01
0.33%
BET-BK
3471.55
0.36%
ROTX
40949.88
0.21%

Certinvest lansează TARGET 2035 şi TARGET 2045, două fonduri de investiţii cu orizont de timp prestabilit

Autor: Financial Market
2 min

SAI Certinvest SA, prima societate independentă de administrare a fondurilor de investiţii autorizată din România, anunţă lansarea a două fonduri de investiţii cu orizont de timp prestabilit, Certinvest TARGET 2035 şi Certinvest TARGET 2045.

Cele două fonduri de investiţii răspund numeroaselor solicitări primite de la investitori din piața locală de capital privind completarea portofoliului cu soluţii de investiţii pe termen lung, cu expunere atât pe piaţa locală cât şi internaţională.

Produsele financiare cu orizont de timp prestabilit sunt extrem de populare în afara României, în special în rândul persoanelor care au obiective pe termen lung, cum ar fi achiziţionarea unei case, şcolarizarea copiilor la universităţi internaţionale de top, o retragere mai devreme din câmpul muncii, sau asigurarea de venituri suplimentare la vârsta pensionării.

Certinvest TARGET 2035 investeşte într-o primă fază în proporţie de 70% în acţiuni şi în titluri de participare tranzacţionate care investesc preponderent în acţiuni, în timp ce fondul Certinvest TARGET 2045 investeşte într-o primă fază în proporţie de 95% în acţiuni şi în titluri de participare tranzacţionate care investesc preponderent în acţiuni.

Expunerea ambelor fonduri este diversificată la nivel global şi are toleranţă mai mare la risc în primii ani, când orizontul investițional este îndepărtat. Alocarea activelor se reorientează treptat către instrumente financiare cu venit fix, astfel încât riscul investiţional să fie redus pe măsură ce data ţintă se apropie.

Spre deosebire, însă, de fondurile de pensii private, aceste produse au un nivel ridicat de lichiditate. Astfel, un investitor îşi poate retrage investitia trimestrial, în perioada în care fondul este deschis pentru operaţiuni de răscumpărare, respectiv 01-25 ale lunilor martie, iunie, septembrie sau decembrie – şi nu doar în momentul atingerii orizontului de timp prestabilit.

CITESTE SI:  BRD lansează canalul de vânzare online pentru creditele APIA destinate micilor fermieri

Un avantaj faţă de invesţiile pe cont propriu este că aceste fonduri sunt gestionate de profesionişti cu mulţi ani de experienţă în piaţa de capital, oferind un grad mai ridicat de încredere în atingerea randamentelor propuse.

Ȋn plus, fondurile cu orizont de timp prestabilit reprezintă o opţiune de investiţie diversificată care este ajustată automat în timp, ceea ce poate ajuta la reducerea riscului.

Nu în ultimul rand, costurile de tranzacţionare sunt menţinute la minimum, cele două fonduri beneficiind de comision 0 atât la subscriere cât şi la răscumpărare.

Lansarea produselor Certinvest TARGET 2035 şi TARGET 2045 reprezintă un pas important în diversificarea ofertei noastre pentru piaţa locală de capital, fiind primele produse din portofoliul Certinvest cu expunere şi pe pieţele internaţionale. Sperăm să fie primite bine de piaţă, cu atât mai mult cu cât răspundem unor cereri foarte specifice privind orizontul de timp dorit“, a declarat Alina Huidumac, Director Executiv SAI Certinvest.

SAI Certinvest a înregistrat o creştere de 492% a numărului de conturi noi deschise în platforma InvestOnline.ro în primul trimestru al anului 2023 faţă de ultimul trimestru al anului trecut, şi o creştere de 631% a numărului de depuneri în fondurile deschise de investiţii administrate de societate, comparativ cu ultimul trimestru din 2022.

Un semnal pozitiv înregistrat de societate privind loializarea clienţilor este dat de creşterea cu 61% a investiţiilor recurente lunare în prima jumătate a anului 2023 comparativ cu aceaşi perioadă a anului 2022.