There was an error retrieving data. Please try again later.

Randament de 75% în ultimii 5 ani pentru proprietarii din GREENFIELD Băneasa, cartierul dezvoltat de IMPACT

Autor: Financial Market
2 min

Investiția în apartamentele din cartierul GREENFIELD Băneasa a generat pentru proprietari un randament brut total de 75% în ultimii 5 ani, depășind trei dintre cei mai importanți indici bursieri internaționali: Dow Jones, Nasdaq și S&P 500, conform unei analize realizate de IMPACT Developer & Contractor.

Analiza arată că randamentul mediu brut anual obținut de un proprietar în perioada analizată (2018 -2022) pentru apartamentele din GREENFIELD Băneasa este de 35%, în timp ce indicii bursieri Nasdaq și Dow Jones au un randament mediu brut anual de 27%, iar S&P 500 de 31%.

În ceea ce privește randamentul net al proprietăților rezidențiale, România deține un avantaj comparativ cu țările din Europa Centrală și de Est (CEE), având unul dintre cele mai mici niveluri de impozitare a proprietăților din regiune.

Astfel, în ultimii cinci ani, investițiile proprietarilor în apartamentele din GREENFIELD Băneasa au generat un randament net de 56%, peste cel generat de București (52%), Varșovia, (51%), Budapesta (43%), Viena (24%), Madrid (22%) sau Paris (10%).

Randament GREENFIELD Baneasa ro

Există o serie de factori care pun piața rezidențială din România pe harta investitorilor specializați, printre care prețurile încă mici ale locuințelor, nivelul mic de impozitare a proprietăților și cererea pentru închiriere.

Toate acestea generează randamente atrăgătoare pentru cumpărătorii de locuințe, motiv pentru care în ultimii ani, am observat o creștere a cererii din partea investitorilor specializați pentru achiziția de pachete de apartamente pentru închiriere.

De peste un an, noi am venit în întâmpinarea acestei cereri cu unități mobilate și utilate, deja închiriate sau disponibile pentru închiriere în GREENFIELD Băneasa și în Luxuria Residence din București, precum și în Boreal Plus, ansamblul nostru din Constanța”, a declarat Constantin Sebeșanu, CEO IMPACT Developer & Contractor.

CITESTE SI:  Raiffeisen Asset Management a depășit pragul de 1 miliard de euro active în administrare și 95 de mii de clienti

O altă investiție pe termen lung o reprezintă achiziția de proprietăți cu scop de locuire și revânzare după 5-10 ani. Conform calculelor dezvoltatorului IMPACT, toate tipurile de apartamente din GREENFIELD Băneasa și-au dublat valoarea în 10 ani, transformându-se într-o investiție profitabilă pentru cumpărători.

GREENFIELD Băneasa este un cartier rezidențial de anvergură, cu peste 7.000 de locuințe si peste 17.000 de locuitori la finalizarea lui în anul 2028, situat in Sectorul 1 al Capitalei, construit sustenabil pentru un viitor urban mai bun.

Ansamblul se află în a patra fază de dezvoltare din cele șase planificate. Din 2007, anul de start al lucrărilor pentru prima fază de dezvoltare, până în prezent, GREENFIELD Băneasa a cunoscut o dezvoltare sustenabilă, aducând comunității infrastructură nouă și noi facilități: două parcuri private, numeroase spații verzi, locuri de joacă, magazine de proximitate, campusul Avenor cu grădiniță, școală și liceu, centrul comercial GREENFIELD Plaza și centrul sportiv Wellness Club by Greenfield, transport public.

Pe măsură ce proiectul avansează și se apropie de maturitate, se adaugă alte noi facilități precum școală și grădiniță de stat, biserică, clinică medicală, creșă, infrastructură și noi căi de acces.

*În realizarea analizei, IMPACT a folosit atât datele proprii, referitoare la costurile de achiziție, venituri din închiriere și taxe, cât și date de la Global Property Guide și Eurostat.