BET
18662.07
-0.47%
BET-TR
40776.67
-0.47%
BET-FI
60983.24
-0.58%
BETPlus
2757.43
-0.46%
BET-NG
1332.27
-0.14%
BET-XT
1592.2
-0.48%
BET-XT-TR
3425.99
-0.48%
BET-BK
3465.59
-0.48%
ROTX
41064.51
-0.47%

Acțiunile Teraplast vor fi promovate de la Small Cap la Mid Cap / Large Cap în cadrul MSCI din luna septembrie

Autor: Tiberiu Porojan
2 min

Performantele si relevanta Grupului TeraPlast sunt recunoscute prin promovarea actiunilor companiei intr-o categorie superioara in cadrul indicilor MSCI, astfe, de la 1 septembrie titlurile cu simbolul TRP vor trece de la categoria Small Cap la Mid Cap / Large Cap si vor face parte din indicii MSCI Frontier si MSCI Romania.

Reclasificarea face parte din revizuirea trimestriala a indicilor, iar TeraPlast, alaturi de alte cinci companii romanesti, a trecut la un nivel superior de incadrare, ceea ce reprezinta o validare a atractivitatii companiei, o confirmare a evolutiei robuste si a perspectivelor de dezvoltare pe viitor.

Consideram o astfel de promovare ca un rezultat direct al muncii noastre, al calitatii Grupului TeraPlast de pilon al economiei romanesti si un grup cu amprenta relevanta la nivel de regiune, din pozitia de cel mai mare procesator de polimeri din centrul si sud-estul Europei.

Suntem constienti ca vizibilitatea noastra va creste, vom deveni atractivi pentru noi categorii de investitori si suntem pregatiti sa livram si mai multa valoare actionarilor nostri, carora le multumim pentru incredere si pentru ca sunt alaturi de noi indiferent de trendurile de moment din pietele de capital.

Fata de momentul listarii, 2 iulie 2008, capitalizarea TeraPlast a crescut de peste patru ori, iar in momentul de fata valoarea Grupului a depasit un miliard de lei.

Ne-am dezvoltat intensiv ca business in ultimii ani si, in acelasi timp, am acordat o atentie sporita imbunatatirii relatiei cu investitorii si a lichiditatii actiunilor TRP, elemente cheie in cresterea atractivitatii companiei.

Drept urmare, inca de la inceput suntem una dintre companiile cu scor 10/10 la indicatorul Vektor care evalueaza activitatea de IR a emitentilor si suntem constant in topul lichiditatii la BVB dupa volum.” a afirmat Alexandru Stanean, CEO al TeraPlast.

CITESTE SI:  Teraplast aprobă majorarea capitalului social cu 22 mil lei prin aporturi în numerar

TRP a beneficiat de o promovare si in indicii FTSE Rusell, in septembrie 2021, cand a trecut la Small Cap si Global All Cap, de la nivelul Micro Cap si Total Cap. Actiunea TeraPlast a fost inclusa, de asemenea, de catre Bursa de Valori de la Viena in indicii CECE MID CAP si ROTX EUR.

In acest an, TeraPlast a marcat 15 ani de prezenta pe piata de capital romaneasca, un deceniu si jumatate care a fost incununtat de succese. Grupul TeraPlast este astazi cel mai mare procesator de polimeri din centrul si sud-estul Europei, pozitie in care a ajuns in urma unui program intensiv de investitii, care a depasit 800 de milioane de lei in total.

In cei 15 ani de prezenta pe piata de capital, un plasament in titlurile TRP a adus un randament (inclusiv dividend) de peste 450%.

De-a lungul timpului, noi am aratat ca daca se vrea, se si poate, atat timp cat exista viziune si determinare. Este pacat ca nu vedem mai multe companii listate si, mai mult, ca nu urmeaza toate un drum atat de clar si ascendent precum TeraPlast.” a adaugat dl Dorel Goia, Presedintele Consiliului de Administratie TeraPlast.