There was an error retrieving data. Please try again later.

AQUILA anunță semnarea unei promisiuni de vânzare-cumpărare pentru prima achiziție planificată

Autor: Monica Preda
2 min

AQUILA (simbol bursier AQ), lider în servicii integrate de distribuție și logistică pentru piața bunurilor de larg consum din România și Republica Moldova, anunță semnarea unei promisiuni de vânzare-cumpărare pentru 100% din părțile sociale ale companiei Romtec Europa SRL (Romtec). Promisiunea reprezintă un pas în vederea realizării strategiei de dezvoltare a companie prin M&A.

Romtec, companie românească cu experiență de 30 de ani în producția de lichide și aerosoli pentru întreținerea autoturismelor, are un portofoliu de peste 20 de branduri dezvoltate în România, printre care Jet Xpert, Clima Xpert și Brake Xpert, și deține o unitate de producție în Iași.

Cătălin Vasile, CEO AQUILA:
„Strategia de dezvoltare a companiei prevede atât creștere organică, cât și prin fuziuni și achiziții. Am făcut un prim pas care răspunde obiectivelor noastre și strategiei de completare a portofoliului nostru cu produse complementare, autohtone, astfel cum anunțam încă de la momentul listării. Pe lângă activitatea de distribuție de noi produse, odată cu finalizarea tranzacției Romtec Europa vom prelua facilități de producție, contribuind la dezvoltarea industriei românești. Abordăm domeniul fuziunilor și achizițiilor dintr-o perspectivă amplă, de piață și de profitabilitate a companiei țintă, precum și a sinergiilor pe care le putem crea cu activitatea curentă. Continuăm direcția asumată pentru realizarea cu succes a mai multor tranzacții de achiziții în perioada următoare.”

Tranzacția va avea loc sub rezerva realizării unui audit specific de către societăți specializate și obținerea avizelor necesare din partea Consiliului Concurenței. Valoarea totală a tranzacției este de 3,2 milioane de euro din care se vor scădea datoriile existente la data semnării contractului de vânzare-cumpărare a părților sociale.

CITESTE SI:  Evoluții bursiere: Scăderi pe piețele internaționale de acțiuni pe fondul rotației capitalurilor dinspre growth către value și a problemelor din IT

Romtec Europa SRL este în prezent deținută în proporție de 80% de Green Ideas Group MTC SRL și 20% de FLM Group Green MTC SRL. La sfârșitul anului 2022, Romtec avea 47 de angajați, o cifră de afaceri de 25 de milioane de lei și un profit net de 1,3 milioane de lei.

AQUILA a înregistrat în primele șase luni ale anului 2023, venituri de 1,1 miliarde de lei, în creștere cu 17% față de aceeași perioadă a anului 2022. Această creștere semnificativă a fost susținută în principal de avansul veniturilor din segmentul de distribuție, care reprezintă peste 90% din cifra de afaceri. Profitul net al companiei a ajuns la 42 milioane de lei, înregistrând o creștere de 29%.

Rezultatele aferente primelor 9 luni din 2023 vor fi publicate în data de 13 noiembrie 2023.