BET
18662.07
-0.47%
BET-TR
40776.67
-0.47%
BET-FI
60983.24
-0.58%
BETPlus
2757.43
-0.46%
BET-NG
1332.27
-0.14%
BET-XT
1592.2
-0.48%
BET-XT-TR
3425.99
-0.48%
BET-BK
3465.59
-0.48%
ROTX
41064.51
-0.47%

Ascendia este partener în proiectul european EMPASS, un proiect pentru competențe de ocupare a forței de muncă

Autor: Financial Market
2 min

Ascendia, lider in dezvoltare de solutii de e-learning, este partener intr-un nou proiect finantat de Uniunea Europeana (UE) in cadrul Programului Erasmus+ Forward Looking, EMPASS: The Employment Skills Pass, un standard de calitate pentru o tranzitie mai rapida de la educatie la ocuparea fortei de munca.

Aceasta initiativa inovatoare are ca scop echiparea tinerilor cu instrumentele si calificarile necesare pentru a prospera pe piata dinamica a muncii.

Consortiul format din 14 parteneri, condus de Junior Achievement Europe, cel mai mare furnizor de programe de educatie pentru antreprenoriat, pregatire pentru munca si sanatate financiara din Europa, se ocupa de dezvoltarea unui nou microcertificat care le vor permite tinerilor europeni sa dezvolte si sa valideze competentele esentiale pentru angajare si in acelasi timp, sa raspunda cerintelor in continua evolutie ale angajatorilor din intreaga Europa.

Noul microcerftificat va fi dezvoltat in colaborare cu experti de top din domeniul educatiei, printr-un parteneriat care include diferite organizatii nationale, reprezentanti ai sectorului de afaceri, precum si furnizori de educatie tehnica si profesionala (TVET) din Europa. Consortiul este condus de Junior Achievement si este format din Ascendia, Fundacion Junior Achievement Espana, Zurich Insurance Plc Sucursal En Espana, Institut Escola Del Treball De Barcelona, Somateio Epixeirimatikotita Neon, Institouto Mikron Epichiriseon Genikis Synomospondias, Institouto Ergasias Gsee, Asociatia Junior Achievement Romania, Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Bucuresti, I-Ds Koucing & Konsalting Dooel, Experis Manpowergroup, Accenture Belgia si Fundatia Worldskills Romania ca asociat.

Bazandu-se pe experienta existenta in materie de formare a partenerilor consortiului de proiect, noul microcertificat se va concentra pe competentele transversale si pe TVET si va fi furnizat printr-o combinatie de evaluari online si provocari practice.

Microcertificatul obtinut la finalizarea cu succes a programului va demonstra potentialilor angajatori pregatirea pentru munca a candidatului, impreuna cu abilitatile si competentele specifice.

CITESTE SI:  Analiză: Cum a evoluat economia globală în ultima săptămână

Cu ocazia lansarii proiectului EMPASS, Cosmin Malureanu, CEO si cofondator Ascendia, a declarat: „Suntem incantati sa facem parte din acest proiect inovator si sa colaboram cu Junior Achievement Europe si ceilalti parteneri din consortiu pentru a dezvolta o noua certificare, conectata la nevoile pietei muncii.

La Ascendia, suntem dedicati transformarii vietilor tinerilor prin furnizarea de instrumente esentiale pentru a naviga cu succes in lumea dinamica a pietei muncii. Acest proiect reprezinta un pas semnificativ in aceasta directie, oferindu-le tinerilor oportunitatea de a valida competente esentiale pentru angajare, in conformitate cu cerintele in continua evolutie ale angajatorilor din intreaga Europa.

Gabriel Lazar, Director de Dezvoltare si Cercetare Ascendia, considera acest proiect un salt in dezvoltarea si educarea tinerilor din Europa: „Proiectul EMPASS va schimba regulile jocului, oferind tinerilor europeni posibilitatea de a-si construi un viitor solid si de a contribui activ la economia europeana. Suntem mandri sa fim parte din acest efort comun si sa aducem o contributie semnificativa la promovarea unei forte adaptate la cerintele pietei fortei de munca actuale, in concordanta cu obiectivele UE privind cresterea economica si dezvoltarea competentelor.

Sprijinul acordat de UE pentru dezvoltarea unui nou microcertificat subliniaza angajamentul sau de a promova o forta de munca inalt calificata, capabila sa stimuleze cresterea economica in Europa.

Obiectivele proiectului EMPASS se aliniaza indeaproape cu noua agenda a competentelor pentru Europa si cu planul de actiune privind educatia digitala, care recunosc necesitatea unor abordari inovatoare si centrate pe elev in ceea ce priveste educatia si dezvoltarea competentelor.

Ca parte a initiativei, JA Europe va utiliza reteaua sa extinsa de 42 de organizatii membre din 40 de tari europene pentru a conduce si a pune in aplicare noul microcertificat pe scara larga, ajungand la mii de tineri din Europa in fiecare an.