Potrivit presei chineze, țara dorește ca Statele Unite să elimine toate taxele aplicate bunurilor chinezești ca o condiție prealabilă pentru a ajunge la un acord. Donald Trump însă, pare a fi reticent în a face acest lucru înainte de a ajunge la o înțelegere cu statul chinez, ceea ce complică situația, făcând ca noua serie de negocieri să fie și mai dure, arată o analiză a casei de brokeraj XTB.
În plus, Beijingul a transmis că achizițiile viitoare de bunuri agricole americane trebuie să fie în concordanță cu cererea reală a țării, iar orice acord încheiat între cele două țări trebuie să se bazeze pe egalitate și respect reciproc.
În practică, acest lucru presupune că Beijingul nu este interesat să cumpere mărfuri agricole americane pe scară largă, prin urmare, elimină într-o oarecare măsură posibilitatea de a ajunge la un consens în acest domeniu.
Mai mult, mass-media statului chinez a sugerat că țara nu va mai cumpăra produse de la fermierii americani dacă SUA se va răzgândi din nou pe parcursul negocierilor viitoare.
Amintim că informațiile de ieri indicau contrariul: China ar putea crește achizițiile de bunuri agricole din SUA, însă volumul va depinde de progresul negocierilor. Așadar, situația va depinde și de modul în care guvernul american va gestiona interdicția asupra Huawei.
Astfel, dacă restricțiile ofertei companiei chineze sunt ridicate, putem presupune că Beijingul ar putea decide să majoreze achizițiile din SUA. În concluzie, se pare că negocierile viitoare vor fi extrem de dificile, situația fiind în continuă schimbare.
Totodată, analiza precizează că liderii din SUA și China vor purta o discuție telefonică săptămâna viitoare, putând reprezenta începutul oficial al acestei noi serii de negocieri, conform armistițiului încheiat în timpul summitului G20 de săptămâna trecută.
Investitorii de peste ocean au fost surprinși de evoluția pieței muncii in luna iunie
Economia americană a indicat o creștere de 224 de mii de noi locuri de muncă in luna iunie, mult peste asteptările de 160 de mii, fiind in contradicție cu ceea ce a indicat raportul ADP la inceputul acestei săptămani. In acelasi timp, creșterea salariilor s-a stabilizat la 3,1% an/an iar rata somajului a crescut de la 3,6% la 3,7% (rata de participare a forței de muncă a crescut de asemenea cu 0,1 puncte procentuale pana la 62,9%).
Reactia din piete a fost pozitivă, dolarul s-a apreciat, obligatiunile au prezentat valori negative iar randamentul obligatiunilor SUA pe 10 ani s-a apreciat peste 1,99% de la 1,96% chiar inainte de raportare.
„A dispărut oare panica din piață? Consideram ca posibilitatea ca FED să mențină ratele in această lună este destul de ridicată, in ciuda raportului solid.” au mentionat analistii XTB.
Articol realizat pe baza analizelor furnizate de X-Trade Broker.
[ajax_load_more]