There was an error retrieving data. Please try again later.

DN AGRAR anunță planurile pentru finanțarea fermei Straja – facilitate de credit și cofinanțare pentru dublarea afacerii până la sfârșitul lui 2027

Autor: Tiberiu Porojan
2 min

DN AGRAR Group (BVB: DN), cea mai mare fermă zootehnică integrată din România, cu producție de lapte de vacă și producție vegetală, anunță planurile pentru extinderea capacităților de producție prin obținerea finanțării pentru ferma Straja.

Compania va accesa o facilitate de credit în valoare de 9,2 milioane de euro de la Exim Banca Românească SA pentru dezvoltarea fermei, pentru echipamente și achiziția animalelor.

În plus, pentru acest proiect, DN AGRAR va contribui cu 20,78% din surse proprii. Finanțarea proiectului și condițiile aferente sunt supuse aprobării acționarilor în cadrul AGEA din 12 martie 2024.

Jan Gijsbertus de Boer, Președinte al Consiliului de Administrație, CEO DN AGRAR Group:

Strategia noastră este de a susţine o agricultură integrată, parte a unei economii circulare.

Am consolidat grupul în ultimii ani prin noi achiziții și în 2023 am demarat proiectul Straja prin care ne propunem extinderea capacității de producție cu 5.000 de bovine și care va permite dublarea cifrei de afaceri până la sfârșitul anului 2027.

În prezent pentru această nouă fermă creștem șeptelul la DN AGRAR Prodlact.

Ne propunem operaționalizarea începând cu trimestrul 3 din 2024, cu 600 de vaci de muls. Urmează o perioadă de creștere treptată a capacității de producție, iar maximul va fi atins la finalul anului 2027.

Continuăm eficientizarea activității Grupului prin digitalizare și prin modernizare și ne dorim să menținem rate de creștere atractive pentru companie și să consolidăm parteneriatul cu noii investitorii atrași în ultimii ani prin Bursa de Valori București.

CITESTE SI:  Electrica aniversează 10 ani de la listarea la Bursa de Valori București și London Stock Exchange

Traian Halalai, Președinte Executiv al EximBank:

Agricultura reprezintă un domeniu strategic pentru Exim Banca Românească și suntem încântați că, prin acest parteneriat cu DN AGRAR Group, putem susține agribusiness-ul românesc. Parteneriatele încheiate cu companii de referință ale economiei reprezintă un indicator clar al capacității noastre de a identifica și structura soluții financiare pentru orice business sustenabil, abilitate care ne și conferă statutul de finanțator favorit pentru companii.