BET
18662.07
-0.47%
BET-TR
40776.67
-0.47%
BET-FI
60983.24
-0.58%
BETPlus
2757.43
-0.46%
BET-NG
1332.27
-0.14%
BET-XT
1592.2
-0.48%
BET-XT-TR
3425.99
-0.48%
BET-BK
3465.59
-0.48%
ROTX
41064.51
-0.47%

Groupama Asset Management este cel mai nou membru al Asociației Administratorilor de Fonduri din România

Autor: Financial Market
2 min

Groupama Asset Management, care administrează la nivel international active de 97 de miliarde de euro, este cel mai nou membru al Asociației Administratorilor de Fonduri din România.

În cadrul Adunării Generale Extraordinare organizată luna aceasta, membrii AAF au aprobat, în unanimitate, ca Groupama Asset Management, prin Sucursala București, să devină al 29-lea membru cu drepturi depline al asociației.

Decizia Groupama Asset Management de a se alătura membrilor Asociației Administratorilor de Fonduri din România reprezintă un nou vot de încredere pe care îl primește asociația noastră.

Misiunea asociației este să promoveze un înalt nivel de transparență, cunoaștere și încredere în ceea ce privește conceptul de investiție în organisme de plasament colectiv dar și să contribuie la formarea și dezvoltarea cadrului legislativ pentru dezvoltarea industriei și protecția investitorilor.

Decizia Groupama AM ne onorează și confirmă încă o dată că obiectivele AAF pe termen mediu și lung sunt în linie cu obiectivele membrilor noștri, companii românești și internaționale”, a declarat Horia Gustă, președintele Asociației Administratorilor de Fonduri din România.

Sucursala București a Groupama Asset Management a devenit operațională în prima jumătate a acestui an, fiind a treia sucursală deschisă la nivel internațional de companie, după Italia și Spania.

Cu o viziune europeană globală, o vastă experiență în funcționarea piețelor financiare globale și expertiză avansată în sustenabilitate, Groupama Asset Management a decis să devină membru activ al Asociației Administratorilor de Fonduri, contribuind astfel la dezvoltarea acestei industrii în România. De astăzi suntem pregătiți să abordăm viitorul împreună!”, a declarat Andreea Decuseară, Portfolio Manager Groupama Asset Management.

Membri noi în Consiliul Director AAF
Adunarea Generală extraordinară a Asociației Administratorilor de Fonduri a votat de asemenea și numirea lui Dan Dascăl, CEO BT Asset Management ca membru în Consiliul Director al AAF.

CITESTE SI:  Dezvoltatorul imobiliar IMPACT ia un credit de tip capital de lucru în valoare de 6,9 mil euro de la Garanti Bank

Dan Dascăl preia poziția de membru în board-ul AAF rămas vacant din luna august, după numirea lui Aurel Bernat în funcția de director executiv investiții financiare și relații cu investitorii în cadrul Băncii Transilvania.

Astfel, începând de luna aceasta, Asociația Administratorilor de Fonduri din România este condusă de un board format din: Horia Gustă, președinte, Cristian Vasile Pascu, vicepreședinte și membrii: Adrian Negru, CEO Raiffeisen Asset Management, Călin Meteș, CFA, Deputy CEO Investments/Deputy Portfolio Manager România Franklin Templeton, Dan Dascăl, CEO BT Asset Management, Dan Popovici, CEO OTP Asset Management, Mihai Purcărea, CEO BRD Asset Management.

Mandatul actualului Consiliu Director al Asociației Administratorilor de Fonduri din România este valabil până în luna mai a anului 2025.

În ultimele 12 luni, avem un plus de aproape 80.000 de participanți iar acest lucru se datorează eforturilor pe care le fac administratorii, care promovează constant ideea de fond de investiții și atrag investitori cu produsele lor.

Activele din fondurile deschise de investiții au rămas aproximativ la același nivel ca anul trecut și de asemenea, avem trei fonduri de investiții în plus – am ajuns astfel la 94 -, și încă trei fonduri alternative.

Suntem bucuroși că legislația privind impozitarea la sursă nu a suferit modificări iar această stabilitate fiscală a contribuit semnificativ la creșterea numărului de investitori în acest an”, a declarat recent Horia Gustă, președintele AAF, referindu-se la potențialul industriei de asset management din România.