BET
18507.05
-0.03%
BET-TR
40438.01
-0.04%
BET-FI
59755.17
0.41%
BETPlus
2737.17
-0.06%
BET-NG
1322.39
0.08%
BET-XT
1578.89
0.01%
BET-XT-TR
3397.4
0.01%
BET-BK
3448.87
0.08%
ROTX
40695.58
-0.03%

One United Properties contractează o finanțare de 20 de milioane de euro de la Banca Transilvania, pentru finalizarea lucrărilor la One Cotroceni Park rezidențial

Autor: Financial Market
2 min

One United Properties (BVB: ONE), principalul investitor și dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din România, încheie un acord de finanțare cu Banca Transilvania, pentru suma de 20 de milioane de euro.

Finanțarea obținută de One United Properties este acordată pe o perioadă de până la 42 de luni și reprezintă un credit de investiții pentru finalizarea dezvoltării componentei rezidențiale One Cotroceni Park, aflată în prezent în stadiu avansat de construcție, cu termen de finalizare în anul 2023. Peste 90% din apartamente sunt deja precontractate de clienți.

Dezvoltatorul a demarat pe locul fostei platforme Ventilatorul cel mai ambițios plan de regenerare urbană din București, pe o suprafață de 5,8 hectare. One Cotroceni Park este o dezvoltare cu funcțiuni mixte, ce propune atât spații de birouri moderne, cât și zone comerciale și de agrement și unități locative.

Componenta rezidențială de la One Cotroceni Park prevede 868 de apartamente cu design modern și finisaje superioare, dispuse pe parter plus 11 etaje.

Clădirile vor oferi o vedere panoramică asupra Palatului Cotroceni, Grădinii Botanice si a Palatului Parlamentului și vor beneficia de trei niveluri de parcări subterane, spații comerciale la parter, apartamente cu grădină la etajul al doilea și penthouse-uri moderne la etajele superioare.

Unitățile rezidențiale de la One Cotroceni Park au primit deja precertificarea Green Homes din partea Romania Green Building Council – instituție cu care One United Properties colaborează de aproape 10 ani – care se acordă unei dezvoltări imobiliare aflate în faza de execuție, pentru întrunirea criteriilor și obiectivelor de performanță energetică și responsabilitate față de mediu.

CITESTE SI:  BNR a redus dobânda de politică monetară la 6,75%

Clădirile verzi au numeroase beneficii pentru viitorii rezidenți, precum: performanță energetică ridicată conform principiilor nZEB (near zero energy), surse de energie regenerabilă, nivel ridicat de confort oferit de spațiile verzi, materiale și finisaje care oferă o calitate superioară a mediului interior şi impact pozitiv asupra sănătăţii locuitorilor.

În plus, One United Properties își concentrează eforturile pentru a dezvolta orașul în mod responsabil, respectând și integrând practicile ESG și propunând concepte imobiliare multifuncționale, în care comunitățile nou create au acces nu doar la spații verzi, ci și la o gamă largă de servicii comerciale, de petrecere a timpului liber, de educație, de agrement, cu scopul de a reduce timpul petrecut în trafic.

Din acest punct de vedere, One Cotroceni Park se remarcă prin varietatea facilităților integrate, de la cafenele și restaurante, la sală de sport cu piscină, farmacii, supermarket, parc privat etc.

One Cotroceni Park reprezintă doar prima etapă a unei dezvoltări urbane mult mai ample, care se va numi One Cotroceni City și care se va întinde pe mai bine de 10 ha de teren (pe locul fostelor platforme industriale Ventilatorul și TitanMar). Cea de-a doua etapă a One Cotroceni City va include dezvoltarea One Cotroceni Towers, cea mai recentă achiziție strategică a companiei anunțată în luna februarie 2023.