BET
18621.52
0.24%
BET-TR
40689.39
0.24%
BET-FI
61117.95
1.36%
BETPlus
2752.07
0.18%
BET-NG
1330.25
0.04%
BET-XT
1589.85
0.32%
BET-XT-TR
3421.01
0.33%
BET-BK
3471.55
0.36%
ROTX
40949.88
0.21%

ROCA Agri RDF l-a numit pe Bogdan Vlad, actualul CFO al holdingului, în funcția de CEO

Autor: Financial Market
2 min

ROCA Agri RDF, holdingul de agricultură deținut majoritar de ROCA Investments, compania cea mai dinamică de private equity din România, anunță numirea lui Bogdan Vlad în funcția de CEO, o dată cu expirarea mandatului interimar al lui Alexandru Savin, care își va relua responsabilitățile ce țin de strategia investițională în cadrul echipei ROCA Investments.

Bogdan Vlad aduce o bogată experiență în management și finanțe, deținând anterior poziții de top management în companii majore locale și multinaționale. În calitate de CFO al ROCA Agri RDF, Bogdan a jucat un rol important în optimizarea performanței financiare în cadrul holdingului, mai ales în acest context dificil pentru agricultură.

În ultimii doi ani, sectorul agricol a traversat o perioadă extrem de turbulentă, care ne-a determinat să reevaluăm tot ce știam despre această industrie, să ne adaptăm din mers la noile realități.

Vreau să-i mulțumim lui Alex Savin pentru întreaga sa contribuție în acest mandat – el este practic arhitectul acestui holding, cel care a consolidat echipa de management și a creionat viziunea pe termen lung. Acesta își va continua activitatea de Senior Investment Manager în cadrul ROCA Investments″, a declarat Rudi Vizental, CEO ROCA Investments, acționarul majoritar.

Cu toate că ultimii doi ani au fost complicați în agricultură, holdingul a continuat strategia de extindere la nivel național și a înregistrat creșterea cifrei de afaceri cumulate de la 778 milioane lei în 2022 la 914 milioane lei în 2023.

Este în continuare o perioadă complicată pentru agricultură și este important să ne concentrăm eforturile pentru a genera valoare adăugată și performanță. Bogdan ne-a confirmat în acest ultim an că este omul potrivit pentru a prelua și a scala strategia de dezvoltarea a ROCA Agri RDF, a declarat Florin Deznan, Președinte Consiliu de Administrație ROCA Agri RDF.

CITESTE SI:  Calendar economic: Inflația din Statele Unite și debutul sezonului raportărilor va ține atenția investitorilor

Sunt onorat să conduc ROCA Agri RDF în următorul său capitol de creștere și inovație care vizează transformarea din distribuitor și trader într-un integrator de produse și servicii.

Pornind de la baza noastră solidă, vom prioritiza agilitatea echipelor, colaborarea și integrarea operațiunilor la nivel național în timp ce ne străduim să creăm valoare pe termen lung pentru clienții și stakeholderii noștri.

Aștept cu nerăbdare să lucrez îndeaproape cu Consilul de Administrație și întreaga echipă pentru a realiza viziunea noastră comună pentru viitor, a declarat Bogdan Vlad, noul CEO ROCA Agri RDF.

Prezent pe piața românească din luna iulie 2022, holdingul ROCA Agri RDF a încheiat anul 2023 având o suprafața agricolă exploatată până la 4.000 de hectare.

Prin intermediul companiilor pe care le deține și care sunt în continuă expansiune, respectiv RDF, RDF Agricultură, Adidana, Dachim, Supliment și AGRO IFN, holdingul este unul dintre principalii jucători de pe piața producției și distribuției de inputuri, precum și a comerțului cu cereale.

Investitorii ai ROCA Agri RDF sunt ROCA Investments, în calitate de acționar majoritar, și Florin Deznan.

ROCA Investments este compania de private equity cea mai dinamică din România, cu specific de acționar majoritar, specializată în preluarea companiilor antreprenoriale de dimensiune medie și transformarea acestora în performeri în sectoarele strategice în care activează.