There was an error retrieving data. Please try again later.

Romcarbon intră în acționariatul Aquila printr-o investiție de aproape 2 mil lei

Autor: Tiberiu Porojan
< 1 min

Conform unui comunicat pe site-ul BVB, Romcarbon, unul dintre cei mai mari producători de ambalaje de plastic din România (BVB: ROCE), a intrat in acționariatul Aquila Part Prod Com (BVB: AQ) prin cumpărarea unui numar de 2.062.500 de actiuni.

Valoarea totală a acțiunilor achiziționate este de 1.980.000 lei, respectiv o valoarea unitara de 0,96 lei/actiune.

Aquila activează pe piata de distributie a bunurilor de larg consum din Romania, actionand pe tot parcursul lantului de aprovizionare, in distributie, logistica si transport, si vanzand bunuri de larg consum in peste 72.000 de magazine de retail.

Achiziția a fost efectuată in urma unei oferte de tip plasament privat accelerat (ABB), prin care Alin Adrian Dociu, unul dintre cei doi Fondatori care deține în prezent și poziția de Director General adjunct in cadrul Aquila și-a redus deținerea de la 33,3% (400.000.800 actiuni) la 25% (300.000.800 actiuni).

CITESTE SI:  Autoritatea de Supraveghere Financiară a solicitat revizuirea calendarului pentru operaționalizarea Contrapărții Centrale

De menționat că Romcarbon a investit anul trecut si in Hidroelectrica la momentul listării, o parte din actiunile cumpărate atunci fiind vândute in urma cu cateva zile.