There was an error retrieving data. Please try again later.

Romcarbon semnează un parteneriat pentru dezvoltarea unor noi activități de reciclare

Autor: Financial Market
2 min

Romcarbon SA a semnat un acord de colaborare cu Swancor Holding Co.Ltd. pentru dezvoltarea unor noi activitati de reciclare.

Swancor este o companie inființată in anul 1992, cu fabrici in Nantou, Shanghai, Tianjin, Jiangsu si Malaezia, orientata spre tehnologie si care se concentreaza pe cercetare si dezvoltare inovatoare. Grupul de firme Swancore se ocupa in principal de productia de compozite chimice fine si fibra de carbon, produsele sale fiind furnizate in peste treizeci de tari, iar marca SWANCOR fiind una bine-cunoscuta in industria chimica din intreaga lume.

Colaborarea cu Swancore are ca scop dezvoltarea pe teritoriul Uniunii Europene a activitatii de reciclare a materialelor termorigide.

Participarea Romcarbon in cadrul acestui parteneriat face parte din decizia companiei de dezvoltare a activitatii sale de reciclare si de aliniere la principiile economiei circulare. Compania si-a extins eforturile de scalare a activitatii curente de reciclare, pe masura ce obiectivele europene si globale de decarbonizare s-au definit.

Astfel, colaborarea cu Swancor este un pas firesc, in contextul in care semnele schimbarilor climatice au devenit vizibile si reducerea emisiilor de carbon nu mai este doar o problema de mediu, ci are si un impact economic solid, toate industriile tintind catre emisii nete zero si catre o functionare durabilă.

ROCE rez

In primele 9 luni ale anului 2023 la nivel individual Romcarbon a inregistrat un profit net de 5.281.559 lei, in scadere cu -777.884 lei (-13%) comparativ cu perioada de 9 luni a anului 2022, fiind influentat si de profitul din vanzarea activelor (inregistrat in T1) si castigul valutar din investitia in Recyplat care a fost inregistrata la costul istoric in lei.

CITESTE SI:  Agroland Business System înregistrează o creștere semnificativă a producției de furaje și ouă de consum în T2 2024

In ansamblu, cererea de pe pietele pe care compania activează a inceput sa se redreseze in T3, sectorul Mase plastice (polipropilena, polistiren, polietilena) inregistrand rezultate mai bune in T3 comparativ cu perioadele anterioare din anul 2023.

Sectoarele Prelucrate Polipropilena si Prelucrate Polistiren au obtinut rezultate mai bune decat in aceeasi perioada a anului anterior, + 530.615 lei |+20% respectiv 304.619 lei |+6%, in timp ce sectorul Prelucrate Polietilena desi a inregistrat rezultate mai slabe ca in anul anterior, – 413,563 lei | -37%, acestea sunt in crestere fata de T1 si T2 2023,

In sectorul Polimeri reciclati si Compounduri Romcarbon s-a confruntat cu intreruperi din cauza defectiunilor echipamentelor aceasta fiind principala problema pentru T2 care a impactat si rezultatele inregistrate in T3.

Cu toate acestea, odata cu punerea in functiune a noii linii de productie, capacitatea de productie a crescut ceea ce a facut ca productia inregistrată in luna octombrie să se situeze la cel mai ridicat nivel inregistrat dupa martie 2023.