BET
18621.52
0.24%
BET-TR
40689.39
0.24%
BET-FI
61117.95
1.36%
BETPlus
2752.07
0.18%
BET-NG
1330.25
0.04%
BET-XT
1589.85
0.32%
BET-XT-TR
3421.01
0.33%
BET-BK
3471.55
0.36%
ROTX
40949.88
0.21%

Safetech Innovations cooptează un expert în securitate cibernetică în echipa sa de conducere

Autor: Financial Market
3 min

Safetech Innovations (BVB: SAFE), companie românească de securitate cibernetică listată la Bursa de Valori București, cu birouri în București, Londra și Abu Dhabi, anunță cooptarea lui Ionuț Georgescu și numirea acestuia în funcția de Director de Operațiuni (COO) la nivelul grupului.

Ionuț Georgescu este un executiv cu peste 21 de ani de experiență în industria de IT și securitate informațională.

În urma investițiilor efectuate pe parcursul anului 2022 în extinderea la nivel internațional, în Marea Britanie, SUA și Emiratele Arabe Unite, Safetech Innovations are un potențial de creștere semnificativ.

Ionuț Georgescu deține o experiență vastă și o expertiză solidă în domeniul securității cibernetice, ceea ce reprezintă un atu important pentru compania noastră, având în vedere că sectorul de securitate cibernetică se află într-un progres continuu.

Suntem convinși că împreună vom dezvolta compania la nivel global și că vom transforma Safetech Innovations într-un jucător de top în furnizarea de servicii și soluții de securitate cibernetică la cele mai înalte standarde de calitate.

Într-un context în care amenințările cibernetice evoluează rapid, investițiile noastre continue în oameni și tehnologie ne vor permite să fim în avangarda sectorului de securitate cibernetică și să ne asigurăm că toți clienții noștri sunt pregătiți și protejați în fața acestora.

Îi urăm lui Ionuț bine ai revenit în echipa noastră și abia așteptăm să lucrăm împreună la atingerea obiectivelor noastre de creștere”, a declarat Victor Gânsac, Președinte Consiliu de Administrație și CEO al Safetech Innovations.

Înainte de a se alătura echipei Safetech Innovations, Ionuț Georgescu a deținut funcția de Senior Manager, Advanced Security Analysis în cadrul Dell Securworks, unde a coordonat echipe multinaționale multiple care au livrat servicii de securitate pentru companii internaționale de top.

De asemenea, între anii 2015-2017, acesta a lucrat în cadrul Safetech Innovations, perioadă în care a contribuit la dezvoltarea STI-CERT din poziția de Technical Security Manager.

STI-CERT este un centru specializat de răspuns la incidente de securitate cibernetică (CSIRT), prin care companiile din sectorul public și privat beneficiază de servicii specializate privind monitorizarea amenințărilor de securitate cibernetică și intervenția în cazul incidentelor de securitate în regim 24/7 sau 8/5.

CITESTE SI:  Indicatorul de Încredere Macroeconomică realizat de Asociația CFA România a crescut ușor în luna mai 2024

În calitate de COO al companiei, Ionuț Georgescu va avea un rol esențial în cadrul strategiei globale a Safetech Innovations. Principalul obiectiv al acestuia va fi legat de poziționarea companiei ca un furnizor de top de servicii și soluții de securitate cibernetică în România, Marea Britanie, SUA și Emiratele Arabe Unite, țări în care Safetech Innovations deține filiale.

Pe termen mediu și lung, Safetech Innovations vizează crearea de echipe de vânzări și tehnice de pre-vânzări în fiecare locație în care are înființate aceste filiale.

La nivelul anului 2023, principalele obiective ale Safetech Innovations se axează pe consolidarea afacerii companiei în România, atât prin creșterea numărului de clienți noi, cât și a numărului de contracte recurente, precum și dezvoltarea filialelor, cu precădere cele din Marea Britanie și SUA.

În ceea ce privește SUA, recent, compania a înființat oficial entitatea locală, iar în perioada următoare activitatea acesteia se va concentra pe aspecte de operaționalizare, precum angajarea a două persoane, un expert în vânzări și un altul în pre-vânzări și încheierea de parteneriate cu vendori locali.

În acest context, în 2023, Safetech Innovations vizează, la nivel consolidat, o cifră de afaceri de 58,1 milioane de lei și un profit net de 13,9 milioane de lei.

De asemenea, compania are în plan introducerea de servicii și soluții noi, precum testări avansate de securitate cibernetică. În plus, pe lângă continuarea dezvoltării produselor proprii, iSAM, ToR-SIM și SafePic, Safetech Innovations are în vedere crearea unui nou produs al companiei, din resurse proprii, și prin intermediul căruia clienții vor fi sprijiniți în procesul de recuperare a datelor pierdute în urma unui atac cibernetic.

Safetech Innovations este listată pe Piața Principală a Bursei de Valori București începând cu data de 6 februarie 2023 și se tranzacționează sub simbolul SAFE.