BET
18662.07
-0.47%
BET-TR
40776.67
-0.47%
BET-FI
60983.24
-0.58%
BETPlus
2757.43
-0.46%
BET-NG
1332.27
-0.14%
BET-XT
1592.2
-0.48%
BET-XT-TR
3425.99
-0.48%
BET-BK
3465.59
-0.48%
ROTX
41064.51
-0.47%

Simtel numește trei executivi în roluri cheie pentru consolidarea poziției de lider a grupului în domeniul energiei regenerabile din România

Autor: Monica Preda
3 min

Simtel Team (BVB: SMTL), companie românească de inginerie și tehnologie listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București și lider național în domeniul energiei regenerabile, anunță consolidarea departamentelor operaționale, de vânzări și marketing prin cooptarea a trei executivi cu experiență vastă în domeniile respective. Astfel, Robert Lucian Dragotoiu a fost numit Director de Operațiuni Inginerie și Implementare, Florin Alpopi a fost numit Director de Vânzări, iar Ana Maria Mihăilescu a fost numită Director de Marketing.

În plus, în cadrul grupului au avut loc și două promovări, Ana Nedea fiind numită Director de Strategie și Dezvoltare de business și PMO, în timp ce Alina Vilău preia funcția de Director de Inovare și Digitalizare.

Schimbările strategice în cadrul echipei noastre de conducere reprezintă un pas crucial pentru Simtel în drumul nostru de a ne consolida rolul de lider în domeniul energiei regenerabile în România. Atragerea unor executivi de top pentru departamentele operaționale, de marketing și vânzări, precum și promovările de la nivel intern nu doar că întăresc structura noastră de conducere, dar reprezintă și un angajament ferm față de inovație și excelență. Suntem încrezători că împreună vom accelera creșterea noastră și vom contribui la îndeplinirea misiunii de a furniza soluții sustenabile și eficiente de energie, creând astfel un mediu mai curat și o calitate mai bună a vieții pentru comunitățile din România”, a declarat Mihai Tudor, CEO Simtel.

Robert Lucian Dragotoiu este un executiv cu peste 20 de ani de experiență în implementarea și coordonarea de proiecte diverse în companii naționale și internaționale din sectoare precum energie, petrol și gaze, utilități și industria farmaceutică. Înainte de a se alătura Simtel, Robert Lucian Dragotoiu a deținut diferite roluri de conducere în companii precum, Intec Energy Solutions, AECOM România, Honeywell, OMV Petrom sau Rompetrol. În cadrul Simtel, Robert Lucian Dragotoiu va fi responsabil de coordonarea tuturor operațiunilor legate de proiectele de implementare și inginerie.

Florin Alpopi, noul Director de Vânzări, deține o experiență de peste 20 de ani în business management, strategii și dezvoltare de business, precum și management de portofoliu. Florin Alpopi a activat timp de 18 ani în Canada, unde a dezvoltat afacerile unor companii din domenii diverse, precum construcții, energie și aviație. Printre acestea se numără Lafarge, TransAlta, North American Construction Group, Shell și Westjet. Anterior Simtel, Florin Alpopi a deținut funcția de Director de Vânzări și Marketing în cadrul Altur S.A. În cadrul Simtel, acesta va coordona activitatea comercială la nivel de grup.

Ana Maria Mihăilescu este un executiv cu peste 20 de ani de experiență în coordonarea activităților de marketing și comunicare în companii multinaționale din sectorul financiar-bancar și start-up-uri de tehnologie. De-a lungul carierei sale profesionale, Ana-Maria Mihăilescu a coordonat activitatea de marketing și comunicare în companii precum BRD Groupe Société Générale, Raiffeisen Bank, Up România. Înainte de a se alătura Simtel, Ana Maria Mihăilescu a condus departamentul de Marketing și Comunicare al start-up-ului de tehnologie din domeniul medical, Beesers.

CITESTE SI:  Fondul Proprietatea trage un semnal de alarmă cu privire la neregulile în selecția Consiliului de Administrație al CNAB

În ceea ce privește promovările, noul Director de Strategie și Dezvoltare, Ana Nedea, activează în cadrul Simtel de peste 11 ani, perioadă în care a construit departamentul de energie al companiei și a transformat Simtel în opțiunea numărul unu în România pentru investitorii în energie verde. În noua sa poziție, Ana Nedea va fi responsabilă de extinderea și consolidarea parteneriatelor existente și atragerea de noi clienți în portofoliul companiei, precum și lansarea de noi linii de business care vor completa ecosistemul Simtel.

Alina Vilău, care preia funcția de Director de Inovare și Digitalizare, activează în cadrul Simtel de peste 15 ani, perioadă în care a fost implicată în gestionarea și asigurarea implementării cu succes a proiectelor de telecomunicații ale companiei în toate etapele aferente dezvoltării acestora. În noua sa poziție, Alina Vilău va fi responsabilă de analiza tehnologiilor prezente și a tendințelor din piața de profil, pentru a propune soluții inovatoare care vor automatiza și digitaliza activitatea la nivel de grup, în vederea eficientizării operațiunilor și creșterea performanței și a calității serviciilor furnizate de Simtel.

Totodată, Bogdan Lebu a fost numit Director de Marketing la nivelul companiilor de tehnologie din portofoliul Simtel – ANT Energy, Custom Soft Solutions (CSS) și Agora Robotics. Acesta va fi responsabil de elaborarea și implementarea strategiilor de marketing pentru cele trei companii. Bogdan Lebu are peste 20 de ani de experiență în marketing, dezvoltarea afacerilor, strategie, operațiuni cu clienți și management CX dobândită în companii din sectoare diverse, precum Orange, Baxi, I.D. Sarrieri, Fortuna și Creatopy.

Simtel este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din iulie 2021, iar în prezent, are o capitalizare de piață de aproximativ 450 de milioane de lei. În prezent, compania furnizează servicii de operare și mentenanță pentru parcuri fotovoltaice care însumează peste 275 MWp instalați și produc anual 352.000 de MWh, corespondentul consumului a 106.000 de locuințe într-un an, reducând cu 217.000 de tone pe an, emisiile de gaze cu efect de seră, ajutând astfel la protejarea mediului înconjurător și având un impact pozitiv asupra sănătății și a calității vieții comunităților, în special în zonele urbane dens populate.