There was an error retrieving data. Please try again later.

TeraPlast achiziționează producătorul de țevi Palplast din Republica Moldova

Autor: Financial Market
2 min

Grupul TeraPlast anunta achizitionarea pachetului majoritar de actiuni al Palplast din Calarasi, Republica Moldova. Compania detine doua linii de productie pentru tevi din polietilena de inalta densitate, destinate retelelor de alimentare cu apa si gaz.

Partile au stabilit o valoare a tranzactiei de 1,8 milioane de euro, compusa din 1 milion de euro ca aport al TeraPlast SA la capitalul Palplast Moldova si 800 de mii de euro care se vor plati catre actionarul existent.

Astfel, structura actionariatului va fi compusa din TeraPlast, cu o participatie de 51% si Fribourg Capital, actionarul actual, cu 49%.

Suma de 1 milion de euro va fi folosita de Palplast Moldova pentru diversificarea capacitatii de productie si extinderea platformei logistice existente.

Extinderea geografica si cresterea prin fuziuni si achizitii sunt obiective strategice ale Grupului TeraPlast. Intrarea cu o unitate de productie in Republica Moldova reprezinta un alt pas in implementarea acestei strategii.

Piata are un potential imens, iar statutul de tara candidata la aderarea la Uniunea Europeana deschide portile fondurilor de pre-aderare. Este mult de lucru intr-o tara in care populatia rurala are o rata de acces de 4% la retele de canalizare.

Fondurile care urmeaza sa vina constituie garantia unui business solid pentru anii urmatori”, a declarat dl. Dorel Goia, Presedintele Consiliului de Administratie TeraPlast.

CITESTE SI:  Autoritatea de Supraveghere Financiară a solicitat revizuirea calendarului pentru operaționalizarea Contrapărții Centrale

Palplast SRL Republica Moldova este un producator de tevi din polietilena, a carui fabrica este amplasata in centrul Republicii Moldova, in municipiul Calarasi, la doar 50 de kilometri de capitala Chisinau.

Vorbim aceeasi limba si un milion de cetateni romani locuiesc in Republica Moldova. Avem sansa sa contribuim la dezvoltarea acestei tari, oferindu-le produse pentru construirea infrastructurii, dar si locuri de munca, atat la ei acasa, cat si in fabricile Grupului din Romania. Asa vedem sa avem un aport in dezvoltarea economiei locale din Republica Moldova, dar si a Grupului TeraPlast”, a adaugat dl. Dorel Goia, Presedintele Consiliului de Administratie TeraPlast.

Odata cu apropierea de UE, anticipam o crestere exponentiala a cererii de materiale si tevi pentru infrastructura in Republica Moldova. Colaborarea cu TeraPlast ne va permite sa mentinem pozitia de lider in piata locala” a declarat dl. Ion Sturza, Presedintele Fribourg Capital.