BET
18507.05
-0.03%
BET-TR
40438.01
-0.04%
BET-FI
59755.17
0.41%
BETPlus
2737.17
-0.06%
BET-NG
1322.39
0.08%
BET-XT
1578.89
0.01%
BET-XT-TR
3397.4
0.01%
BET-BK
3448.87
0.08%
ROTX
40695.58
-0.03%

Transilvania Investments Alliance beneficiază de servicii de Market Maker al Emitentului oferite de BRK Financial Group

Autor: Financial Market
2 min

Transilvania Investments Alliance (TRANSI), companie listata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) de 25 de ani, beneficiaza incepand din 14 martie, de servicii de Market Maker al Emitentului oferite de BRK Financial Group.

Transilvania Investments Alliance este unul dintre cele mai mari fonduri de investitii din Romania, cu o traditie indelungata la BVB. Compania este listata pe Piata Reglementata a bursei inca din 1999, iar exact acum 2 ani, pe 14 martie 2022, actiunile companiei debutau la bursa sub noul simbol bursier, TRANSI, in urma procesului de rebranding care a inclus si schimbarea numelui companiei. Astazi, compania are o capitalizare de 702 milioane de lei.

La 2 ani de la schimbarile intervenite in denumirea si identitatea companiei, Transilvania Investments Alliance face un nou pas spre consolidarea imaginii acesteia in fata investitorilor sai si incheie un contract prin care va beneficia de servicii de Market Maker al Emitentului cu scopul de a-si imbunatati lichiditatea actiunilor.

Pentru BRK Financial Group, acest nou contract, al doilea incheiat in aceasta saptamana, reconfirma recunoasterea primita recent in cadrul evenimentului nostru anual, BVB Awards, si anume «Cel mai activ intermediar pentru cresterea lichiditatii la bursa.» ”, a declarat Adrian Tanase, CEO Bursa de Valori Bucuresti.

Contractarea serviciilor de Market Marker ne sustine eforturile de a oferi investitorilor nostri mai multa lichiditate pentru actiunile TRANSI.

Un spread mai mic intre preturile de cumparare si cele de vanzare poate imbunatati randamentele investitorilor si crea premizele pentru o reducere a discount-ului de tranzactionare. Contribuim, astfel, la crearea unui ecosistem robust si prietenos ce va avantaja atat investitorii, cat si compania si piata principala a BVB.” a declarat Mihai Buliga, Vicepresedinte Executiv Transilvania Investments Alliance.

CITESTE SI:  OMV Petrom propune distribuirea de dividende speciale cu condiția ca planurile de investiții ale acesteia să fie finanțate

Actiunea TRANSI este a 19-a actiune a unui emitent listat la bursa pentru care BRK FINANCIAL GROUP ofera servicii de Market Making. Numarul total de instrumente financiare listate pe ambele piete care beneficiaza de servicii de Market Maker al Emitentului ajunge la 27.

Parametrii specifici aplicabili activitatii de Market Maker al Emitentului efectuata de BRK Financial Group pentru actiunile Transilvania Investments Alliance sunt disponibili AICI.

Suntem incantati sa anuntam un nou parteneriat in cadrul programului Market Makerul Emitentului cu unul dintre mai vechi emitenti listati pe piata de capital autohtona, fapt care ne onoreaza si certifica performanta dovedita pe segementul de market making.

Am calibrat pentru TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE un pachet de cotare care sa contribuie la indeplinirea obiectivului de crestere a lichiditatii din toate unghiurile (volumul mediu tranzactionat, numarul de tranzactii, adancimea pietei si spreadul de tranzactionare).Vom afisa cotatii ferme de cumparare si de vazare cu o cantitate de minim 230.000 de actiuni la un spread de maxim 3,5%.” , a declarat Paul Stiopei, Director de Operatiuni BRK Financial Group.