BET
18662.07
-0.47%
BET-TR
40776.67
-0.47%
BET-FI
60983.24
-0.58%
BETPlus
2757.43
-0.46%
BET-NG
1332.27
-0.14%
BET-XT
1592.2
-0.48%
BET-XT-TR
3425.99
-0.48%
BET-BK
3465.59
-0.48%
ROTX
41064.51
-0.47%

Cele 12 studii de caz din cadrul Workshop-ului de evaluare a actiunilor – Editia iunie 2020

Autor: Financial Market
2 min

Workshop-ul din 13 iunie organizat de Financial Market împreună cu Cristian Tudorescu, a avut drept scop principal reactualizarea reperelor privind investițiile în acțiuni și punerea în pagină a trei posibile scenarii macroeconomice și de piață pentru trimestrele următoare.

Pornind dinspre economia americană, am utilizat informații precum cererile continue de șomaj sau dinamica vânzărilor din retail, care arată acum și vor arăta în lunile următoare în ce măsură economia este pe traseul revenirii. Din moment ce piețele de acțiuni caută să anticipeze evoluții de peste 6 – 12 luni, participanții au putut urmări evoluția indicelui S&P, simultan cu scenariile posibile de revenire economică.

Studiile de caz au totalizat 12 companii pentru care am evidențiat principalele evoluții ale rezultatelor financiare și proiecțiile disponibile privind următorii 1 sau 2 ani. Pe România, ne-am axat pe:

» Banca Transilvania (TLV), în contextul unei așteptate creșteri a volumului de credite neperformante la nivelul întregului sistem bancar în următoarele trimestre

» Petrom (SNP), pentru a ilustra ce profituri sunt așteptate pentru anul 2020 în funcție de evoluția prețului barilului de petrol

» Nuclearelectrica (SNN), unul dintre plătitorii de dividende consistente de pe piață

» Purcari (WINE), una dintre companiile din industria vinurilor afectată doar marginal de evoluțiile economice recente

CITESTE SI:  Visa şi Faragrija.ro oferă beneficii importante deținătorilor de carduri Visa Business prin intermediul pachetelor de asistență în caz de daună auto

» Teraplast Bistrița (TRP), pentru a vedea în ce măsură planurile ambițioase de creștere pentru anul în curs rămân realizabile

» Bittnet Systems (BNET), cu caracteristicile sale de companie de creștere.

Workshop 2

Iar din Statele Unite, am ilustrat acțiunile Apple (AAPL), Amazon (AMZN) și Disney (DIS), pentru a vedea estimările de profitabilitate 2020 și 2021 conform datelor disponibile la acest moment.

La cererea participanților, am discutat și despre Transgaz (TGN), respectiv Boeing (BA), iar pe final am abordat și subiectul restructurării grupului Hertz (HTZ), care a anunțat intrarea sub protecția „Chapter 11”, echivalentul insolvenței.

Informațiile discutate în cadrul workshop-ului sunt relevante pentru poziționarea investitorilor în acțiuni pe următoarele trimestre.

ACCES ÎNREGISTRARE WORKSHOP „CUM EVALUĂM ACȚIUNILE” – IUNIE 2020

De aceea, în câteva zile vom pune la dispoziția cititorilor Financial Market accesul la înregistrarea acestui workhop și la materialele suport aferente, la un preț preferențial de 200 de RON.

Dacă dorești să primești accesul la cele peste 4 ore de workshop de evaluare a acțiunilor, trimite un scurt email la [email protected] cu subiectul „Workshop iunie 2020” și revenim către tine în câteva zile, cu detaliile de plată și de acces.