BET
18546.14
0.21%
BET-TR
40522.76
0.21%
BET-FI
59791.7
0.06%
BETPlus
2742.22
0.18%
BET-NG
1327.34
0.37%
BET-XT
1581.37
0.16%
BET-XT-TR
3402.69
0.16%
BET-BK
3453.31
0.13%
ROTX
40780.7
0.21%

EVERGENT Investments susține un program inovator de formare profesională a tinerilor organizat împreună cu ASE

Autor: Financial Market
2 min

Cu sprijinul EVERGENT Investments și Bookster, Academia de Studii Economice din București, a organizat în luna februarie 2023, prima etapă a programului inovator de formare profesională a tinerilor, „Becoming a leader”, la Centrul de Perfecţionare „I Gh. Roşca Predeal”.

Aflat la a doua ediție, programul se adresează studenților Academiei de Studii Economice din București interesați să dezvolte o carieră de succes în domeniul afacerilor.

„Becoming a Leader” își propune pe de o parte să construiască un mediu colaborativ, dezvoltând competențele de leadership și încrederea participanților, calități necesare pentru a performa cu succes, iar pe de altă parte să îi pregătească pe aceștia să ofere răspunsuri adecvate la obstacolele și situațiile dificile ce pot apărea în activitatea profesională.

Proiectul a adus, în premieră, în învățământul universitar românesc, implicarea personalităților reprezentative ale mediului de business alături de personalități ale mediului academic:
• Mariana Gheorghe, Former CEO OMV Petrom (coordonator)
• Şerban Toader, Former Senior Partner KPMG (coordonator)
• Violeta Ciurel, Vice President Professional Women Network România
• Sergiu Cristian Manea, CEO Banca Comercială Română
• Adrian Iacobuş, ICF Solution Focused Coach & Core Team Member and Facilitator at the Hague Center for Global Governance, Innovation and Emergence
• Mihaela Bîtu, CEO ING Bank România
• Prof. univ. dr. Dorel Mihai Paraschiv, Prorector relaţii cu mediul economico-social şi viaţa studenţească, în calitate de coordonator al proiectului

Prin lansarea acestui program ne-am propus să oferim studenților noștri o experiență de învățare relevantă, detaliată și de actualitate, în contextul dinamicii și competitivității înregistrate la nivelul pieței muncii.

Programul implică un format modern de curs, cu accent pe dimensiunea practică a învățării, dezvoltat pe baza colaborării dintre Academia de Studii Economice din București și mediul de afaceri. Formatorii – personalități reprezentative ale mediului de business și cadre didactice cu performanțe confirmate în diverse arii de activitate – se concentrează pe oferirea de informații concrete și utile participanților, pe implicarea acestora și interactivitate.”, declară Prof. univ. dr. Dorel Mihai Paraschiv

CITESTE SI:  Raport PwC: Trei sferturi dintre consumatorii români se așteaptă să cheltuiască mai mult pentru alimente, îmbrăcăminte, produse de bricolaj și călătorii

Programul Becoming a Leader se adresează unei nevoi a pieței muncii, într-o perioada a ciclului economic marcat de volatilitate. Este util să regândim conectarea sistemului educațional cu piața reală, precum și nivelul investițiilor necesare acestei adaptări, pentru a oferi studenților competențele viitorului.

Prin colaborarea liderilor din sectorul privat cu instituțiile de învățământ, vom putea impulsiona creșterea nivelului de educație, catalizatorul prosperității pentru societate, în ansamblul ei.

Într-o nouă eră care necesită noi competențe, noi, EVERGENT Investments, ne orientăm spre o abordare de tip “incubator de talente” care să ofere posibilitatea angajaților să își asume roluri diverse în ritmul transformărilor, mai ales al celor tehnologice.”, punctează Claudiu Doroș, Președinte Director general, EVERGENT Investments.

În cadrul celor patru zile de sesiuni teoretice și practice, cu simulări de caz, 21 de studenți de top, selectaţi de la toate nivelurile de studii universitare (licenţă, master, doctorat), printr-un amplu proces de testare psihologică, intervievare şi selecţie au putut urmări și participa la rezolvarea unor probleme de actualitate întâlnite în practica de business.

La finalul sesiunilor de pregătire, studenții au dobândit informații teoretice și practice necesare pentru adoptarea răspunsurilor adecvate la diversele provocări profesionale, atât prin dezvoltarea abilităților și competențelor valoroase pentru a performa cu succes, cât și prin dezvoltarea competențelor de leadership.