BET
18507.05
-0.03%
BET-TR
40438.01
-0.04%
BET-FI
59755.17
0.41%
BETPlus
2737.17
-0.06%
BET-NG
1322.39
0.08%
BET-XT
1578.89
0.01%
BET-XT-TR
3397.4
0.01%
BET-BK
3448.87
0.08%
ROTX
40695.58
-0.03%

Clientii Revolut din Spatiul Economic European vor putea investi in fonduri tranzactionate la bursa (ETF-uri), direct in aplicatie

Autor: Financial Market
2 min

Revolut a anunțat azi introducerea ETF-urilor (fonduri deschise de investiții, tranzacționate la bursă) pentru clienții europeni ai entității Revolut Securities Europe UAB, care vor putea investi sume începând de la 1 euro în peste 100 de fonduri.

Noua ofertă investițională a fost dezvoltată în colaborare cu Upvest, un fintech specializat în investiții bazate pe infrastructură API, cu capacitate mare de scalare.

ETF-urile le oferă clienților o modalitate simplă și flexibilă de a-și diversifica expunerea la instrumente de investiții. Aceste fonduri investesc într-o gamă largă de valori mobiliare – cum ar fi acțiuni sau obligațiuni – și îi ajută pe clienți să economisească timp și să scadă costurile generate de investițiile realizate în fiecare titlu individual.

ETF-urile sunt o soluție atractivă pentru clienții care doresc să investească pe termen lung și nu vor să se angajeze personal prea mult în activitatea de tranzacționare.

Oferta Revolut Securities Europe UAB pentru fonduri tranzacționate la bursă se orientează mai ales către industriile inovatoare – inteligență artificială, securitate cibernetică, big data, utilizări ale hidrogenului, dar și către alte industrii, precum jocurile video, vehiculele electrice, energia curată, cloud computing-ul, tehnologii inovatoare, biotehnologii, servicii medicale, energie, turism și petrecerea timpului liber.

Oferta de ETF acoperă majoritatea fondurilor importante, inclusiv S&P 500, NASDAQ, DAX și FTSE. Utilizatorii își vor putea diversifica portofoliile investind în ETF-uri care acoperă nu numai acțiuni, ci și obligațiuni și mărfuri.

Cu Revolut, investițiile sunt accesibile tuturor: suma minimă de investiție pentru ETF-uri este de doar 1 euro. Din secțiunea „Acțiuni” din hub-ul Revolut, clienții vor putea muta banii pe care doresc să-i investească în ETF-uri.

Utilizatorii pot verifica performanța ETF-urilor lor în timp real cu ajutorul listelor de urmărire live, diagramelor de tranzacționare și al știrilor despre piață – toate în cadrul aplicației Revolut.

În funcție de planul deținut, clienții pot efectua o tranzacție gratuită (Standard), 3 tranzacții gratuite (Plus), 5 tranzacții gratuite (Premium) sau 10 tranzacții gratuite (Metal) pe lună.

CITESTE SI:  ANALIZĂ XTB, Radu Puiu: Profitul încă se lasă așteptat pentru companiile aeriene, deși vara se călătorește mai mult

Odată ce limita de gratuitate este depășită, se va aplica o taxă variabilă pentru fiecare tranzacție de 0,25 % (min. 1 euro). Revolut aplică, de asemenea, o taxă de custodie de 0,12 % anual din valoarea de piață a activelor utilizatorilor, percepută lunar.

Revolut intenționează să adauge în oferta sa acțiuni listate pe burse europene și alte produse de tranzacționare. Acestea vor fi dezvoltate tot în cooperare cu Upvest, în lunile următoare.

Rolandas Juteika, Head of Wealth and Trading (SEE) a declarat:

Scopul nostru este să ne extindem și mai mult oferta în domeniul investițiilor și al tranzacționării de valori mobiliare.

Lansarea ETF-urilor vine după ce am făcut operaționalizarea entității de tranzacționare Revolut Securities Europe UAB și am extins accesul clienților din SEE la acțiuni listate pe bursele americane.

În curând, vom lansa alte produse de investiții – inclusiv acțiuni listate pe piețele europene, fonduri mutuale, obligațiuni, servicii de consultanță robotizată și o platformă de tranzacționare mai sofisticată pentru comercianții experimentați.

Când ne-am uitat la posibili parteneri care să ofere acces la ETF-uri, acțiuni listate europene și alte produse de tranzacționare, Upvest s-a dovedit a fi alegerea potrivită. Ei au venit cu infrastructura care ne-a permis să le oferim ETF-uri clienților noștri într-un timp scurt.

Martin Kassing, CEO și co-fondator al Upvest, a adăugat: „Datorită investițiilor pe baza infrastructurii API, este tot mai ușor să le oferim clienților europeni acces la produse de investiții care sunt potrivite profilului lor de investitor.

Revolut este una dintre cele mai mari bănci digitale la nivel global și colaborează cu cei mai buni actori din domeniile de interes. Suntem încântați că vom colabora și acest parteneriat marchează un capitol important pentru compania noastră.