BET
18507.05
-0.03%
BET-TR
40438.01
-0.04%
BET-FI
59755.17
0.41%
BETPlus
2737.17
-0.06%
BET-NG
1322.39
0.08%
BET-XT
1578.89
0.01%
BET-XT-TR
3397.4
0.01%
BET-BK
3448.87
0.08%
ROTX
40695.58
-0.03%

Acțiunile Electrica intră în indicii FTSE Russell din 18 martie. România va avea astfel 15 companii in structura indicilor dedicați piețelor emergente

Autor: Financial Market
2 min

Actiunile Electrica SA (EL), companie romaneasca din domeniul energiei listata la Bursa de Valori Bucuresti, vor fi incluse din 18 martie 2024 in indicii FTSE Russell dedicati Pietelor Emergente.

Actiunile Electrica vor intra in structura indicilor FTSE Global All Cap, ca si Mid Cap, includerea fiind anuntata de furnizorul global de indici pe 27 februarie, in cadrul revizuirii trimestriale.

Astfel, din 18 martie, Romania va ajunge la un numar de 15 companii incluse in indicii FTSE Russell dedicati pietelor emergente (8 in indicii FTSE Global All Cap si 7 in indicii FTSE Global Micro Cap).

Recunoasterea Electrica de catre FTSE Russell subliniaza rezilienta si pozitionarea noastra strategica pe piata si reprezinta o reconfirmare importanta a eficacitatii strategiei de dezvoltare alese si a planurilor noastre de actiune.

Includerea in indicii FTSE Russell deschide pentru noi calea catre un cadru investitional mult mai larg. Anul acesta, in care sarbatorim 10 ani de la admiterea la tranzactionare la BVB, ne propunem sa asiguram in continuare un nivel ridicat de transparenta in relatia cu investitorii, pentru intarirea increderii actualilor nostri investitori si atragerea altora noi. ”, a declarat Alexandru Chirita, Director General Electrica.

Includerea companiei Electrica in indicii FTSE Russell dedicati Pietelor Emergente intareste pozitia Romaniei in structura indicilor furnizorului global FTSE Russell cu o companie de o importanta strategica pentru economia tarii noastre.

Totodata, aceasta includere recunoaste public succesul initiativelor sustinute ale companiei Electrica de a-si imbunatati lichiditatea si merita felicitarile noastre pentru aceasta reusita.”, a declarat Adrian Tanase, Directorul General al Bursei de Valori Bucuresti.

CITESTE SI:  ANALIZĂ XTB: Wall Street se îndreaptă spre un an istoric. Topul ideilor care ar putea aduce profit investitorilor

Electrica, companie romaneasca din domeniul energiei, cu capital majoritar privat este listata la BVB din iulie 2014, in urma celei mai mari oferte publice initiale (IPO) din istoria bursei, de la acea vreme, o valoare de 444 milioane euro, fiind totodata singura privatizare prin bursa atat cu pachet majoritar cat si cu majorare de capital.

Romania mai este reprezentata de actiunile a inca sapte companii in indicii FTSE Global All Cap, respectiv Banca Transilvania (TLV), Hidroelectrica (H2O), MedLife (M), Nuclearelectrica (SNN), OMV Petrom (SNP), One United Properties (ONE) si Teraplast (TRP). Din 18 martie se va alatura si Electrica (EL).

De asemenea, din 18 martie, in indicii FTSE Global Micro Cap sunt incluse actiunile a sapte companii romanesti: Aquila (AQ), Arobs Transilvania Software (AROBS), Bittnet Systems (BNET), Bursa de Valori Bucuresti (BVB), Conpet (COTE), Purcari Wineries (WINE) si Sphera Franchise Group (SFG).

Promovarea Romaniei de catre FTSE Russell, in septembrie 2020, in randul Pietelor Emergente a deschis pentru piata de capital calea catre un univers investitional mult mai larg, iar odata cu cresterea numarului de investitori, este mai mare si cererea pentru activele romanesti, care se va traduce si printr-o evaluare mai buna a companiilor listate si, deci, printr-o crestere a capitalizarii pietei locale.