There was an error retrieving data. Please try again later.

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood

Autor: Financial Market
2 min

AQUILA (simbol bursier AQ), lider în servicii integrate de distribuție și logistică pentru piața bunurilor de larg consum din România și Republica Moldova, a finalizat tranzacția pentru achiziționarea a 100% din părțile sociale ale companiilor Parmafood Group Distribution SRL și Parmafood Trading SRL, în urma îndeplinirii tuturor condițiilor suspensive prevăzute în contract.

Cătălin Vasile, CEO AQUILA:

Finalizăm a doua tranzacție din acest an. Achiziționarea celor două companii Parmafood marchează încă un moment important în evoluția anunțată a AQUILA și reprezintă un pas concret în strategia noastră de creștere, cu impact direct în piața de HoReCa.

Vom continua procesul de dezvoltare a afacerii împreună cu o echipă care se bucură de notorietate și încredere din partea partenerilor de afaceri şi care s-a dezvoltat respectând standardele cu care suntem obişnuiţi la AQUILA. Am dedicat ultimii 30 de ani unei creşteri dinamice, iar astăzi începem o nouă etapă, care înseamnă consolidarea poziției noastre în piața distribuției, în linie cu viziunea de a avea un produs distribuit de AQUILA în fiecare casă.

Eugen Savu, acționar majoritar și Director General, Parmafood:

Ne bucurăm că am devenit parte din familia AQUILA și vom continua să creștem împreună. Experiența noastră în acest sector de piață împreună cu forța comercială a AQUILA sunt ingredientele optime pentru dezvoltarea afacerii. Cu o viziune comună și angajamentul nostru pentru excelență, suntem pregătiți să explorăm împreună noi oportunități pentru partenerii și clienții noștri.”

Companiile Parmafood au o istorie cumulată de trei decenii, cu o prezență importantă în activități de distribuție în canalele HoReCa, Retail Modern și Retail Tradițional, și operează depozite logistice cu sisteme integrate de management al stocurilor. Parmafood Group Distribution SRL și Parmafood Trading SRL au înregistrat în 2023 o cifră de afaceri cumulată de 277,5 milioane de lei (+13% față de anul 2022) și un profit net cumulat de 16,6 milioane de lei.

AQUILA a încheiat anul 2023 cu venituri de 2,5 miliarde de lei (+14% față de anul 2022) și un profit net de 97 milioane de lei, cel mai mare de la înființarea companiei. Rezultatele au fost susținute în principal de segmentul de distribuție, care reprezintă aproximativ 94% din cifra de afaceri a companiei.

CITESTE SI:  Safetech Innovations câștigă un contract semnificativ de securitate cibernetică