BET
18621.52
0.24%
BET-TR
40689.39
0.24%
BET-FI
61117.95
1.36%
BETPlus
2752.07
0.18%
BET-NG
1330.25
0.04%
BET-XT
1589.85
0.32%
BET-XT-TR
3421.01
0.33%
BET-BK
3471.55
0.36%
ROTX
40949.88
0.21%

Calendar economic: Ne așteptă cea mai aglomerată săptămână cu rezultate financiare în Statele Unite

Autor: Tiberiu Porojan
2 min

Săptămâna in care tocmai am intrat va fi una una dintre cele mai aglomerate din calendarul raportărilor financiare, cu mari companii tehnologice precum Alphabet, Microsoft, Meta și Amazon pregătite să își publice rezultatele.

Alte companii mari de urmărit includ 3M, Coca-Cola, General Motors, Spotify, Verizon Communications, Snap, Visa, Mastercard, Automatic Data Processing, Boeing, CME Group, Merck & Co, Ford Motor, Intel, Chevron și Exxon Mobil.

rezultate companii

Din punct de vedere al datelor economice, Statele Unite vor publica estimarea avansată a PIB-ului pentru trimestrul al treilea, împreună cu veniturile și cheltuielile personale din luna septembrie.

Se estimează că economia SUA a crescut cu o rată anualizată de 4,1% în T3, marcând o accelerare față de creșterea de 2,1% din trimestrul anterior, datorită cheltuielilor robuste ale consumatorilor și creșterii investițiilor private și o creștere de 0,3% a cheltuielilor consumatorilor împreună cu un avans de 0,4% al venitului pentru aceeași perioadă.

De asemenea, se așteaptă ca prețurile de bază PCE să fi crescut cu 0,3% în septembrie, o ușoară apreciere comparativ cu avansul de 0,1% observat în august.

De asemenea, investitorii vor monitoriza comenzile pentru bunuri de folosință îndelungată din septembrie, sondajul PMI, vânzările de locuințe noi precum și citirea finală a sentimentului consumatorilor din Michigan.

În Europa, așteptările unanime sunt ca Banca Centrală Europeană să mențină ratele actuale ale dobânzii, marcând o pauză după zece majorări consecutive ale ratei.

În calendarul macroeconomic, datele preliminare ar putea indica o scădere a încrederii consumatorilor din zona euro din cauza îngrijorărilor reînnoite privind inflația cauzată de creșterea prețurilor la petrol și conflictul din Orientul Mijlociu.

CITESTE SI:  Analiză privind rezultatele financiare pentru T2 pe Wall Street. La ce se așteaptă investitorii?

De asemenea, indicatorul climatului consumatorilor GfK din Germania este așteptat să scadă la cel mai mic nivel din ultimele șapte luni, iar indicatorul climatului de afaceri german Ifo probabil va atinge minimul acestui an.

Totodată, estimările inițiale PMI sunt proiectate să arate o contracție continuă, deși moderată, a activității de afaceri din sectorul privat al blocului comunitar, cu evoluția din ambele sectoare – manufacturier și servicii – scăzând într-un ritm mai lent.

Alte date economice includ sentimentul consumatorilor și ocuparea forței de muncă din Franța, sondajele de afaceri și consum din Italia, cifrele preliminare ale PIB-ului din T3 în Spania și datele despre șomaj, precum și decizia privind rata dobânzii din Turcia și rapoartele de încredere în afaceri.

În Regatul Unit, Oficiul Național de Statistică se pregătește să prezinte cel mai recent raport privind evoluția locurilor de muncă, în timp ce datele flash PMI sunt așteptate să sugereze o contracție mai domoală în ambele sectoare, de producție și servicii.

În Japonia, toate privirile vor fi îndreptate către datele PMI din octombrie, în timp ce piețele încearcă să anticipeze o nouă intervenție sau o posibilă schimbare de politică din partea Băncii Japoniei. În Coreea de Sud, investitorii așteaptă cifrele PIB-ului pentru trimestrul al treilea, împreună cu indicatorii de încredere în afaceri și consum pentru octombrie.