Safetech Innovations a primit recomandare de CUMPĂRARE din partea brokerilor de la Ipopema Securities și o valoare pe acțiune de 1,17 RON, ceea ce implică un potențial de creștere de 22% față de prețul curent al acțiunii.
În perspectivă, brokerii anticipează o creștere semnificativă a veniturilor, influențată în principal de implementarea directivei NIS2 în România, care a devenit obligatorie în trimestrul al patrulea din 2024. Directiva extinde sectoarele pentru care soluțiile de securitate cibernetică sunt obligatorii.
″Ne așteptăm ca Safetech să poată valorifica această oportunitate pe cont propriu. În plus, compania va putea utiliza proprietatea intelectuală obținută din diverse proiecte de cercetare finanțate prin granturi, vânzând tehnologii de securitate cibernetică bazate pe învățare automată. Compania își va extinde activitatea în sectoare precum retail, telecomunicații, industria alimentară și guvern,″ se arată in raportul de analiză.
Directiva NIS2 europeană extinde sectoarele economice pentru care implementarea soluțiilor de securitate cibernetică este obligatorie.
Având în vedere că Safetech este una dintre cele mai capabile companii de securitate cibernetică din România și are deja o reputație solidă, considerăm că firma va înregistra o creștere semnificativă a veniturilor, captând o piață în creștere rapidă.
Mai mult, România este în urmă în ceea ce privește securitatea cibernetică fiind în urmă atât la nivel corporativ, cât și guvernamental, în comparație cu alte state membre ale UE în ceea ce privește implementarea soluțiilor. Având în vedere progresul actual în absorbția fondurilor UE la nivel guvernamental și stimulentele legale existente la nivel corporativ, nu se vede niciun scenariu rezonabil în care compania să nu înregistreze o creștere tangibilă în viitor.
În ceea ce privește expansiunea internațională, în 2025E, filiala din Marea Britanie va atrage clienți și va deveni profitabilă, ceea ce implică o reducere a pierderilor de numerar asociate cu expansiunea.
Ne-am ajustat previziunile, pentru că cele mai recente ipoteze nu includ evenimente excepționale în următorii trei ani. O altă contribuție la ajustările previziunilor vine din faptul că ne așteptam ca influxul de noi clienți, ca rezultat direct al NIS2, să se producă mai devreme, respectiv înainte de 2025E.
În plus, scăderea profitului net pentru 2025E se explică prin finalizarea unor contracte guvernamentale care au susținut profitul în 2024E. În același timp, modificarea semnificativă a cheltuielilor cu materiile prime și consumabilele provine din ipotezele noastre privind mixul de vânzări. Acum estimăm că implementarea soluțiilor de securitate cibernetică va avea o pondere mai mare în veniturile totale.
Din punct de vedere al dividendelor, brokerii estimează un payout ratio de 40% în 2025E și 50% în 2026E, ceea ce implică un dividend de 0,08 RON pe acțiune în 2025E și 0,05 RON pe acțiune în 2026E, rezultând un randament al dividendului (DY) de 1,7% și, respectiv, 5,1%.