BET
18621.52
0.24%
BET-TR
40689.39
0.24%
BET-FI
61117.95
1.36%
BETPlus
2752.07
0.18%
BET-NG
1330.25
0.04%
BET-XT
1589.85
0.32%
BET-XT-TR
3421.01
0.33%
BET-BK
3471.55
0.36%
ROTX
40949.88
0.21%

Safetech Innovations își dublează cifra de afaceri și profitul net în primul trimestru al anului

Autor: Financial Market
2 min

Safetech Innovations (BVB: SAFE), companie românească de securitate cibernetică listată la Bursa de Valori București, cu birouri în București, Londra și Abu Dhabi, raportează o cifră de afaceri, la nivel individual, de 11,7 milioane de lei în primul trimestru din 2024, în creștere cu 95% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, și un profit net de 2,7 milioane de lei, o apreciere cu 132% față de primele trei luni din 2023.

În primul trimestru din 2024, la nivel individual, serviciile de securitate cibernetică au contribuit cu 30% la cifra de afaceri totală, iar implementarea soluțiilor de securitate cibernetică au contribuit cu 70%.

Rezultatele financiare înregistrate în primele trei luni ale acestui an evidențiază eficiența strategiilor noastre de adaptare continuă a modelului de afaceri la dinamica sectorului de securitate cibernetică.

Aceasta reflectă înțelegerea noastră profundă a domeniului de securitate cibernetică, într-un peisaj în care cererea pentru servicii și soluții avansate de securitate a informației este în continuă creștere.

În acest context, suntem pregătiți să răspundem eficient și prompt nevoilor complexe de securitate cibernetică ale entităților din diverse sectoare economice.

Prin urmare, rămânem fermi obiectivului nostru de a ne îmbunătăți performanța operațională și financiară pe parcursul acestui an, în special la nivel consolidat.

Rezultatele generate în primul trimestru demonstrează faptul că suntem pe drumul cel bun pentru a înregistra o performanță solidă în acest an, în concordanță cu bugetul de venituri și cheltuieli aprobat de acționarii noștri în cadrul AGA de la sfârșitul lunii aprilie a acestui an”, a declarat Victor Gânsac, Președinte Consiliu de Administrație și CEO al Safetech Innovations.

În primul trimestru al anului, Safetech Innovations a semnat contracte recurente de monitorizare și răspuns la incidentele de securitate cibernetică cu patru noi clienți, precum și un contract semnificativ, anunțat în luna februarie, cu o valoare de aproximativ 3,6 milioane de lei.

CITESTE SI:  Euro se confruntă cu presiuni descendente înaintea alegerilor din Franța

În plus, compania a semnat trei contracte pentru proiecte pe fonduri europene cu o valoare totală de 4 milioane de lei, care se desfășoară în cadrul unor consorții multinaționale la nivel european.

În plus, Safetech Innovations a câștigat un nou proiect pe fonduri europene în valoare de 6,2 milioane de lei, care este așteptat să fie semnat până la finalul lui T2 2024.

În ceea ce privește rezultatele la nivel consolidat, în primul trimestru din 2024, cifra de afaceri s-a ridicat la 11,9 milioane de lei, în creștere cu 99% comparativ cu primul trimestru din 2023, iar profitul net a înregistrat valoarea de 1,4 milioane de lei, o creștere de 409% față de aceeași perioadă a anului anterior.

Rezultatele la nivel consolidat includ performanța înregistrată de Safetech Innovations S.A. și Safetech Innovations Global Services Limited (Safetech UK), entitate din Marea Britanie.

În primele trei luni ale acestui an, Safetech UK a înregistrat venituri de 0,2 milioane de lei. În 2024, strategia setată de conducerea Safetech Innovations pentru această entitate este de a se concentra pe atragerea unui volum mai mare de contracte, cu valoare mai mică pentru a crește notorietatea brandului în această piață.

De asemenea, concentrarea pe obținerea contractelor de dimensiuni reduse favorizează o reacție mai agilă la oportunitățile din această piață și asigură un flux continuu de venituri, eliminând perioadele extinse de negociere și demarare a proiectelor, așa cum se întâmplă în cazul contractelor de dimensiuni mari.

Safetech Innovations este listată pe Piața Principală a Bursei de Valori București începând cu data de 6 februarie 2023 și se tranzacționează sub simbolul SAFE.