BET
18662.07
-0.47%
BET-TR
40776.67
-0.47%
BET-FI
60983.24
-0.58%
BETPlus
2757.43
-0.46%
BET-NG
1332.27
-0.14%
BET-XT
1592.2
-0.48%
BET-XT-TR
3425.99
-0.48%
BET-BK
3465.59
-0.48%
ROTX
41064.51
-0.47%

Sipex raportează o cifră de afaceri de 69,3 milioane de lei, un avans de 10% față de perioada similară din 2023

Autor: Financial Market
2 min

SIPEX, unul dintre cei mai mari distribuitori de materiale și finisaje pentru construcții din România, listat la Bursa de Valori București în piața AeRO (simbol bursier SPX), cu activitate de 27 de ani pe acest segment, anunță rezultatele financiare pentru primul trimestru din 2024.

Compania a înregistrat o cifră de afaceri de 69,3 milioane de lei, un avans de 10% față de aceeași perioadă a anului 2023, susținută de creșterea vânzărilor în toate cele 3 canalele de distribuție.

Activitatea din canalul B2B a adus cea mai mare contribuție, cu un avans al vânzărilor de 17%. De asemenea, au fost înregistrate creșteri de 9% ale vânzărilor prin canalul Magazin & Online și de 5% ale vânzărilor prin canalul Retail.

Irinel Gheorghe, CEO SIPEX:
„Anul 2024 a venit cu o serie de provocări și schimbări pe care le-am anticipat și pentru care am început să ne pregătim. Am continuat să ne consolidăm poziția în piață, cu accent pe segmentul B2B, care reprezintă peste 40% din totalul vânzărilor noastre. În primul trimestru am majorat stocurile pentru a face față cererii crescute și ne-am adaptat strategia și acțiunile pentru a pregăti creșterea marjei în trimestrele următoare.”

Rezultatul net înregistrat de companie în primul trimestru al anului 2024 a fost negativ, influențat de creșterea cheltuielilor operaționale, în special a celor legate de achiziționarea de mărfuri, salarii, utilități, precum și de noul impozit minim pe cifra de afaceri.

În data de 17 mai 2024, începând cu ora 10:00 (ora României), compania organizează a doua ediție a evenimentului Ziua Investitorilor SIPEX la primul centru logistic deschis de companie în Ariceștii Rahtivani, Ploiești.

CITESTE SI:  Evoluții bursiere: Continuă creșterile pe piețele de acțiuni internaționale pe fondul speranțelor ca dobânzile vor scădea în continuare

Persoanele interesate să participe la eveniment sunt rugate să confirme participarea prin înregistrarea la acest link.
SIPEX operează cu un model de afaceri integrat, organizat în 3 linii de afaceri: vânzare și distribuție de materiale și finisaje pentru construcții, prestări servicii (consultanță tehnică) și vânzare de produse finite colorate.
Distribuția se realizează prin cele trei canale:

● Retailul tradițional – magazine de diferite dimensiuni, cu excepția celor DIY (Do It Yourself), cu vânzare prin agenți dedicați.
● Business to business (corporate) – societăți de construcții, dezvoltatori, instituții de stat sau private, echipe de meseriași și persoane fizice care construiesc în regie proprie sau își renovează proprietățile. Din 2019 compania are un canal dedicat acestui segment, www.sipexcomenzi.ro, care are scopul de a simplifica procesul de vânzare către partenerii existenți și de a reduce costurile operaționale, prin oferirea unor facilități self-service.
● Magazin online propriu – cu aplicație de mobil, tabletă și laptop. Aplicația utilizată repartizează comenzile către cele mai apropiate puncte de lucru, astfel încât livrarea să se facă într-un timp cât mai scurt.

Strategia SIPEX este construită în jurul următoarelor direcții:
diversificarea portofoliului de produse;
dezvoltarea și extinderea punctelor de lucru existente și deschiderea unor centre de distribuție noi;
ajustarea politicii de personal cu accent pe retenția angajaților.

Compania analizează deschiderea unei unități de producție, cu finanțare din fonduri europene, în Comuna Ariceștii Rahtivani, pentru care a făcut primii pași prin achiziționarea în 2023 a unui teren în suprafață de 7,5 hectare.