Fondul Proprietatea a cerut revocarea celor patru membri din Consiliul de Supraveghere, care nu s-au opus numirii unui nou membru al directoratului fără un proces de selecţie transparent se arată într-un comunicat al Fondului, remis, luni, AGERPRES.
Cei patru membri pentru care Fondul solicita demiterea sunt: Ioana Andreea Lambru (preşedinte CS), Laurenţiu Dan Tudor (membru), Horia Marian Gambuţeanu (membru) şi Andreea Negru Ciobanu (membru).
„Cererea Fondului este argumentata de faptul ca domnul Adrian Constantin Volintiru a fost numit fără a implementa mai întâi un proces de selecţie transparent. Fondul crede că, prin desconsiderarea realizărilor membrilor actualului Directorat de până acum, precum şi prin desconsiderarea necesităţii de a avea o analiză detaliată a abilităţilor profesionale şi a expertizei adecvate unei astfel de poziţii, cei patru membri ai Consiliului au încălcat în mod efectiv principiile Codului de Etică al Hidroelectrica, precum şi principiile Codului de Guvernanţă Corporativă”, se arată în comunicat.
De asemenea, reprezentanţii Fondului precizeaza ca abaterile săvârşite de aceşti patru membri ai CS au încălcat în mod deliberat Codul de Etică al Hidroelectrica, care precizează că ‘promovarea/recrutarea personalului trebuie să se facă într-o manieră transparentă, luând în considerare experienţă profesională şi integritatea necesare’.
Oficialii FP acuză faptul că înlocuirea, pentru un mandat de numai patru luni, a membrilor cu experienţă din Directorat, ce au demonstrat atingerea unor rezultate în companie precum şi în sectorul producţiei de energie, cu alţi candidaţi selecţionaţi în mod aleatoriu care nu au o experienţă anterioară în Hidroelectrica şi nicio expertiză în hidroenergie – atâta timp cat compania are rezultate financiare remarcabile – reprezintă o practică neprofesionistă, inexplicabilă şi de neacceptat.
Fondul Proprietatea a cerut convocarea unei Adunări Ordinare a Acţionarilor în cadrul căreia să se discute şi să se aprobe următoarele măsuri: revocarea celor patru membri ai Consiliului de Supraveghere; numirea unor noi membri pentru completarea poziţiilor vacantate, în concordanţă cu legea 111/2016, pe baza rezultatelor procesului de selecţie anterior”, spun oficialii Fondului.
Foto credit: Sergiu Turcanu | Dreamstime.com