Safetech Innovations (BVB: SAFE), companie românească de securitate cibernetică listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București, convoacă Adunarea Generală Acționarilor in data de 21 iulie pentru repartizarea profitului net realizat anul trecut sub forma unui program de recompensare si motivare a personalului cheie de tip Stock Option Plan.
Astfel, AGOA va avea pe ordinea de zi aprobarea modului de repartizare a profitului net aferent anului financiar 2021, rămas nedistribuit in suma de 1.630.519,65 lei, astfel:
• Utilizarea sumei de 1.6 mil lei in vederea demarării de către Societate a unui program de răscumpărare acțiuni proprii, necesar indeplinirii obligațiilor societății rezultate din demararea programului de recompensare si motivare a personalului cheie de tip Stock Option Plan, diferența ramânând nedistribuită.
Totodată, compania propune modificarea politicii de remunerare a Consiliului de Administratie in sensul acordarii posibilității membrilor CA de a beneficia de prevederile planului de recompensare prin actiuni – Stock Option Plan, demarat de societate si adoptarea acestor modificari intr-o politică de remunerare actualizată.
Aprobarea implementarii programului se va desfăsura in perioada 2022-2024, avand ca obiectiv acordarea de drepturi privind dobandirea cu titlu gratuit a unui numar determinat de actiuni, reprezentand maxim 10% din totalul capitalului social al Societatii la orice moment, de catre angajatii, administratorii si/sau directorii Societatii in scopul fidelizarii si motivarii acestora, in forma prezentată Adunarii Generale.
La sfârșitul primlui trimestru, Safetech a raportat venituri operaționale de 5,2 milioane de lei în T1 2022, o scădere cu 20% față de aceeași perioadă a anului trecut, o cifră de afaceri de 3,4 milioane de lei, o scădere de 23% și un profit net de 0,4 milioane de lei, o creștere cu 40% față de T1 2021.
În această perioadă, vânzările de servicii de securitate cibernetică, domeniul principal de activitate al companiei, au crescut cu 61% comparativ cu primul trimestru din 2021.
În primul trimestru din 2022, serviciile de securitate cibernetică au contribuit cu 74% la cifra de afaceri totală a companiei, 2,5 milioane de lei, comparativ cu 36% în T1 2021. Implementarea soluțiilor de securitate cibernetică a contribuit cu 26%, 0,9 milioane de lei, față de 63% în T1 2021.
Totodată, scăderea înregistrată la nivelul acestei linii de business a fost afectată și de extinderea termenelor de livrare din partea producătorilor, de la 30 la 90 de zile pentru soluțiile de securitate cibernetică, care au și o componentă de hardware. Extinderea termenelor de livrare a fost determinată de întârzierile pe lanțurile de aprovizionare.
La capitolul vânzării de bunuri, acestea au echivalat cu 0,1% din cifra de afaceri totală în T1 2022.